Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλάζουν όλα στον Κηφισό…

Ελλάδα 12:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλάζουν όλα στον Κηφισό…

ΝΕΑ

Αλλάζουν όλα στον Κηφισό…

ΝΕΑ

Η παράκαμψη της Αττικής επανέρχεται στο προσκήνιο και αναμένονται εξελίξεις οι οποιες θα ανακοινωθούν άμεσα…

Advertisement
Advertisement

Ακόμα μία πρόταση για λύση στο μεγάλο πρόβλημα του Κηφισού κατατέθηκε και πλέον αναμένονται αποφάσεις, οι οποίες -σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto- θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να ανακοινωθεί ένα πακέτο μέτρων που ευελπιστούν όλοι να συμβάλλει επιτέλους στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών από τους απελπιστικά μποτιλιαρισμένους δρόμους, της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Σε ότι αφορά την πρωτότυπη πρόταση την έχει καταθέσει η κατασκευστική εταιρεία  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και αφορά το νέο αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Οινόφυτα, γνωστότερη ως η παράκαμψη Αττικής, που εκτιμάται ότι θα δώσει λύση στην κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Advertisement
Advertisement

Είναι η δεύτερη ανάλογη πρόταση που βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς σε αυτήν αναφέρθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Πέτρος Σουρέτης στο συνέδριο ot forum. Είχε προηγηθεί η πρόταση από το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΑΒΑΞ για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, Λαύριο και την σήραγγα Ηλιούπολης.

Το έργο της παράκαμψης Αττικής, έχει απασχολήσει πολλές φορές το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και μάλιστα είχε ξεκινήσει και μια διαγωνιστική διαδικασία το 2013, αλλά λόγω των μνημονίων και της κορύφωσης της οικονομικής κρίσης, μπήκε στο… ψυγείο.

Η πρότυπη πρόταση που κατέθεσε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός νέου άξονα με χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου, ο οποίος θα μπορεί να αποσυμφορήσει την κορεσμένη Λεωφόρου Κηφισού.

Advertisement

Εφόσον προχωρήσει το Project, ο αυτοκινητόδρομος θα ξεκινά από την περιοχή της Ελευσίνας, σε κόμβο με την Αττική Οδό και θα καταλήγει στην περιοχή των Οινόφυτων, εκτιμάται ότι θα μπορεί να διοχετευθεί όλη η κίνηση των βαρέων οχημάτων και εμπορικών δρομολογίων (εμπορευματοκιβώτια, μεταφορές προϊόντων σε διάφορες περιοχές της χώρας κλπ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελλάδα: Τα υποθαλάσσια τούνελ που έρχονται τα αλλάζουν όλα
Τα 7 μεγάλα έργα που τα αλλάζουν όλα
Αλλάζουν όλα στην Αττική

Advertisement