Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άκρως επικίνδυνο να οδηγείς δίκυκλο και να μιλάς στο τηλέφωνο

Ελλάδα 4:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άκρως επικίνδυνο να οδηγείς δίκυκλο και να μιλάς στο τηλέφωνο

ΝΕΑ

Άκρως επικίνδυνο να οδηγείς δίκυκλο και να μιλάς στο τηλέφωνο

ΝΕΑ

Το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών κάνει χρήση του κινητού τηλεφώνου την ώρα που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Βαριές και οι κυρώσεις αλλά ποιος… ακούει;

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια, το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει προέκταση του εαυτού μας. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την ομιλία όσο και με τη χρήση των social media που γίνεται ολοένα και πιο έντονη.

Μία βόλτα να βγει κάποιος στο δρόμο και κοιτάξει όσους κινούνται γύρω του, θα το καταλάβει τι ισχύει. Ένα μεγάλο ποσοστό βρίσκεται με σκυμμένο το κεφάλι πάνω από το κινητό τηλέφωνο και αυτή η εικόνα γίνεται πολύ επικίνδυνη όταν ο χρήστης βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ενός οχήματος, είτε αυτοκινήτου είτε μοτοσικλέτας.

Δεν θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε πως τα αντανακλαστικά ενός οδηγού μειώνονται σε τεράστιο ποσοστό με τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Φανταστείτε για παράδειγμα, να παίζεις με το κινητό τηλέφωνο, άρα δεν κοιτάς στο δρόμο, και εκείνη την ώρα να πεταχτεί κάποιος μπροστά σου… Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι.

Advertisement
Advertisement

Το ίδιο ισχύει και όταν μιλάμε στο τηλέφωνο, πόσο δε όταν η χρήση γίνεται όταν χρησιμοποιούμε δίκυκλο. Η εικόνα και μόνο με το ένα χέρι στο τιμόνι και το άλλο στο τηλέφωνο είναι άκρως επικίνδυνη, για τον αναβάτη, τους διερχόμενους οδηγούς αλλά και για τους πεζούς.

Επικίνδυνο και έχει κυρώσεις…

Παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε την επικινδυνότητα, ολοένα και πιο έντονο γίνεται το φαινόμενο. Ούτε οι κυρώσεις που επιβάλλει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που μεταφράζονται σε 60 ημέρες αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος φαίνεται να επηρεάζουν και να προβληματίζουν τους χρήστες.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μάστιγα της εποχής η οποία πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To συλλεκτικό Citroen My Ami Buggy στην Ελλάδα!
Παραγγελίες- ρεκόρ για το 5θυρο Suzuki Jimny
Η Tesla θέλει Θεσσαλονίκη!

Advertisement