Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο: Ετοιμάζεται το δεύτερο «κομμάτι»

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο: Ετοιμάζεται το δεύτερο «κομμάτι»

ΝΕΑ

Ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο: Ετοιμάζεται το δεύτερο «κομμάτι»

ΝΕΑ

H δεύτερη πράξη της τριλογίας των υπερπολυτελών Rolls-Royce Boat Tail βρίσκεται καθοδόν, με προορισμό την έκθεση Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Advertisement
Advertisement

Από κρυστάλλινα ποτήρια και minibar με σαμπάνια Armand de Brignac, μέχρι και περιστρεφόμενα τραπεζάκια και ομπρέλα θαλάσσης. Πρόκειται μόνο μερικά από τα κομφόρ που περιλαμβάνει ο εξοπλισμός της πρώτης εκ των τριών Rolls-Royce Boat Tail, του ακριβότερου αυτοκινήτου στον κόσμο.

Το απαστράπτον μοντέλο των 23 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2021 στη Villa d’Este της Ιταλίας, καταπλήσσοντας τους φίλους της πολυτελούς κινητικότητας, οι οποίοι πλέον ανυπομονούν για την ολοκλήρωση της τριλογίας.

Το δεύτερο πλήρως χειροποίητο και εξατομικευμένο στις ανάγκες του ιδιαίτερα εύπορου εν δυνάμει ιδιοκτήτη του «κομμάτι» θα αποκαλυφθεί στην προσεχή έκθεση Concorso d’Eleganza Villa d’Este που είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 20-22 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε επίσημα η βρετανική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Ουδείς γνωρίζει τι είδους ανέσεις θα παρέχει η δεύτερη Boat Tail, αλλά άπαντες είναι σίγουροι πως θα ικανοποίει σε υπερθετικό βαθμό τα «θέλω» του πλούσιου ιδιοκτήτη της.

Για το τελευταίο θα φροντίζει το ειδικό τμήμα “Coachbuild” που προσφέρει την ευκαιρία στους έχοντες και κατέχοντες φίλους της Rolls-Royce να διαμορφώσουν το αυτοκίνητό τους, όπως ακριβώς επιθυμούν.

Advertisement

Επομένως, για τη δεύτερη Boat Tail αναμένεται να επιλεχθεί άλλο χρώμα, διαφορετικές επενδύσεις, αλλά και κάποιες χειροποίητες στιλιστικές λεπτομέρειες, που δεν θα απαντώνται σε κανένα άλλο τετράτροχο προϊόν στα χρονικά.

Υπενθυμίζεται ότι το μοντέλο Boat Tail βασίζεται στην αλουμινένια πλατφόρμα Architecture of Luxury, η οποία χρησιμοποιείται επίσης στις Ghost, Phantom και Cullinan.

Advertisement

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας twin-turbo V12 των 6,75 λίτρων ο οποίος αποδίδει 571 PS/900 Nm ροπής, την ίδια ώρα που το μήκος του μοντέλου ανέρχεται σε 5.800 χιλιοστά.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με την προαναγγελία της δεύτερης Boat Tail, η Rolls-Royce ανακοίνωσε ρεκόρ ετήσιων πωλήσεων με 5.586 μονάδες, 49% δηλαδή περισσότερες απ’ ότι το 2020.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πιστή στη «θηριώδη» μάσκα της η Rolls-Royce
Karl Lagerfeld: Στο «σφυρί» οι τρεις Rolls-Royce του
Η Rolls-Royce σπάει το ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικών αεροσκαφών