Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακούστε το μοναδικό ήχο του νέου V16 Hybrid της Bugatti (+video)

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακούστε το μοναδικό ήχο του νέου V16 Hybrid της Bugatti (+video)

ΝΕΑ

Ακούστε το μοναδικό ήχο του νέου V16 Hybrid της Bugatti (+video)

ΝΕΑ

Η Bugatti συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης του νέου hypercar της το οποίο θα αντικαταστήσει τη Chiron. Αυτή τη φορά μπορούμε να ακούσουμε τον καινούργιο κινητήρα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η Bugatti, στη σύγχρονη εποχή, δεν διακρίθηκε μονό για τις Veyron και Chiron αλλά και για τον κινητήρα που τις κινεί.

Ο διάταξης W16 με τους τέσσερις υπερτροφοδότες που διαθέτει άλλαξε το «τοπίο» των supercars και δημιούργησε μια νέα κατηγορία.

Όταν η εταιρεία παρουσίασε τη Bolide (φωτογραφία) καταλάβαμε ότι αυτό θα ήταν η βάση για ένα νέο ακόμα πιο εντυπωσιακό μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξή του άρχισε αλλά τα δεδομένα για τον μοναδικής διάταξης κινητήρα δεν ήταν καλά, πλέον. Η ανάγκη για τον περιορισμό των ρύπων έκανε τα στελέχη της Bugatti να αποφασίσουν την κατάργηση του και την αντικατάστασή του με έναν V16.

Μόνο που αυτός θα διαθέτει και σύστημα υβριδικής διάταξης για να είναι σύγχρονος με την τάση της εποχής, να έχει την απαραίτητη μέγιστη ισχύ που αρμόζει στο νέο μοντέλο και να συνεχίσει επάξια την ιστορία του προκατόχου του W16.

Οι άνθρωποι της εταιρείας δημοσίευσαν λίγες προσεκτικά επιλεγμένες φωτογραφίες του νέου κινητήρα αλλά σταμάτησε εκεί, προς το παρόν. Δεν ανακοίνωσαν οτιδήποτε άλλο αναφορικά με την χωρητικότητά του, την τεχνολογική φύση του υβριδικού συστήματος (ήπιο, κανονικό ή Plug-in Hybrid), όπως και τη μέγιστη ισχύ του.

Advertisement

Σε αυτές, μπορούμε να δούμε την προσεκτικά φωτισμένη κεφαλή του V16 στην οποία διακρίνονται η διάταξή του και η ονομασία της εταιρείας, οι αυλοί από ανθρακονήματα και οι αριθμοί που φανερώνουν τη σειρά έναυσης στους κυλίνδρους του.

Σε ό,τι αφορά στη μέγιστη συνδυαστική ισχύ του, οι ως τώρα εκτιμήσεις θέλουν να φτάνει κοντά στους 2.000 ίππους ή ακόμα και να τους ξεπερνά. Ο Μάτε Ρίματς, o Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Rimac ο οποίος αποτελείται από την Bugatti Automobiles και τη Rimac Automobili, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες τμημάτων του V16 κινητήρα από τα πρώτα στάδια δημιουργίας του.

Advertisement

Πάντως, στο διαδίκτυο αναρτήθηκε ένα σύντομο βίντεο στο οποίο μπορούμε να δούμε το πρωτότυπο και ν ακούσουμε τον ήχοι που παράγει ο καινούργιος κινητήρας της Bugatti.

Αυτός δεν είναι το ίδιο μπάσος όσο σε έναν V12 της Ferrari αλλά είναι πιο χαρακτηριστικός από τον αντίστοιχο του W16 που θα αντικαταστήσει. Επίσης, από τον ήχο που έχει καταγραφεί στο βίντεο μπορούμε να καταλάβουμε ότι το αυτοκίνητο διαθέτει και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Τέλος, ο V16 θα χρειάζεται περισσότερο χώρο για να τοποθετηθεί καθώς θα συνδυάζεται με το κιβώτιο ταχυτήτων. Συνεπώς, το νέο hypercar της Bugatti θα έχει μεγαλύτερο μήκος και μεταξόνιο σε σχέση με τη Chiron. Περισσότερα για το καινούργιο μοντέλο θα γνωρίζουμε εντός της χρονιάς.

Advertisement