Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα πιο στενή συνεργασία μεταξύ Mitsubishi και Nissan

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα πιο στενή συνεργασία μεταξύ Mitsubishi και Nissan

ΝΕΑ

Ακόμα πιο στενή συνεργασία μεταξύ Mitsubishi και Nissan

ΝΕΑ

Σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει πόρους και να μεταβεί ομαλότερα στην ηλεκτρική κινητικότητα, η Mitsubishi φαίνεται πως θα χρησιμοποιεί πλατφόρμες της αδελφικής Nissan.

Advertisement
Advertisement

Στοπ στην εξέλιξη νέων πλατφορμών για τα αυτοκίνητα που διαθέτει στην ιαπωνική αγορά είναι έτοιμη να βάλει η Mitsubishi. Από το 2026 τα μοντέλα της θα βασίζονται σε αρχιτεκτονικές της Nissan, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να εξοικονομήσει πόρους, οι οποίοι στη συνέχεια θα αξιοποιηθούν για τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση.

Όπως, αναφέρει το Nikkei Asia, τα νέα μοντέλα της Mitsubishi θα χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες της αδελφικής Nissan, αλλά το εσωτερικό, το εξωτερικό και τα κινητήρια συστήματα θα εξελίσσονται από την ίδια.

Η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Nissan και Mitsubishi δεν προκαλεί έκπληξη, πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές επιζητούν συνεργασίες, οι οποίες θα τους επιτρέψουν να μετριάσουν το κόστους ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες η μάρκα σχεδίαζε να σταματήσει να προσφέρει καινούρια αυτοκίνητα στην Ευρώπη σε μια προσπάθεια να μειώσει τα έξοδά της κατά 20%. Τον Μάρτιο του 2021, ωστόσο, η Renault ανακοίνωσε πως με αφετηρία το 2023 θα αναλάβει την παραγωγή δύο μοντέλων της Mitsubishi (για την ευρωπαϊκή αγορά) τα οποία θα παράγονται στις εγκαταστάσεις του Group.

Πλατφόρμες… στο ήμισυ

Advertisement

Όπως προσθέτει το Nikkei Asia, τον περασμένο Μάρτιο η Mitsubishi είχε οχτώ πλατφόρμες, αλλά έως τον Μάρτιο του 2026 θέλει να τις μειώσει σε τέσσερις. Οι δύο από αυτές θα αφορούν τη Νότια Ασία και οι υπόλοιπες θα εξελιχθούν σε συνεργασία με τη Nissan.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2016 η Nissan απέκτησε μερίδιο 34% στη Mitsubishi, σε μια κίνηση που οδήγησε στη δημιουργία του ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi. Έκτοτε, ωστόσο, το group συνάντησε μεγάλες δυσκολίες να βελτιώσει τα οικονομικά της Mitsubishi, τα οποία – ειδικά τα δύο τελευταία φορολογικά έτη- υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Advertisement

Στα μέσα του 2020 η Mitsubishi ανακοίνωσε το νέο μεσοπρόθεσμο πλάνο της, με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της, εστιάζοντας στις ενέργειες μείωσης του λειτουργικού κόστους και του κόστους παραγωγής. Παράλληλα, προχώρησε στον επανασχεδιασμό της στρατηγικής της στις επιμέρους αγορές, ανάλογα των εκάστοτε ευκαιριών και ρίσκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακόμα ισχυρότερο το νέας γενιάς Mitsubishi Outlander PHEV
Δοκιμή: Mitsubishi L200 Black Edition
Βρετανός έκανε το Mitsubishi Pajero του τρένο! (+video)

Advertisement