Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα πιο απαιτητικά τα crash test του IHHS (+video)

Ελλάδα 17:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα πιο απαιτητικά τα crash test του IHHS (+video)

ΝΕΑ

Ακόμα πιο απαιτητικά τα crash test του IHHS (+video)

ΝΕΑ

Το επίπεδο ασφαλείας ενός αυτοκινήτου είναι ένα από τα πιο δύσκολα προαπαιτούμενα για μία αυτοκινητοβιομηχανία και αναμένεται να γίνει ακόμα πιο απαιτητικό.

Advertisement
Advertisement

Το IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) θέτει ακόμα ψηλότερα τον πήχη για την παράδοση των βραβείων Top Safety Pick και Top Safety Pick+ σε αυτοκινητοβιομηχανίες και μοντέλα. Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε πρόσφατα τις αλλαγές που θα θέσει σε ισχύ για τις δοκιμές του 2024, ενώ αναμένουμε ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια από το 2025.

Ξεκινώντας από φέτος, το Ινστιτούτο Ασφαλείας κάνει πιο αυστηρή την καλή βαθμολόγηση, θέτοντας δυσκολότερες δοκιμασίες για τις πλευρικές συγκρούσεις. Πλέον, μπαίνουν στην ίδια κατηγορία δοκιμής οδηγός και συνοδηγός, ώστε το IIHS να βαθμολογεί αναλόγως ποια πλευρά του αυτοκινήτου δέχθηκε μεγαλύτερη ζημιά από την πλευρική σύγκρουση.

Επίσης, αναθεωρείται ο τρόπος βαθμολόγησης όσον αφορά στις μετωπικές συγκρούσεις και γίνεται επίσης πιο αυστηρός. Κάθε αυτοκίνητο θα πρέπει πια να λαμβάνει βαθμολογία τουλάχιστον «καλώς» ή «αποδεκτό» στο crash test για να λάβει οποιοδήποτε βραβείο.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τις δοκιμές που θα γίνουν το 2024 και εντός του έτους θα συμπεριληφθούν σε αυτές μοντέλα του 2023. Αντίστοιχα, το 2025 που θα αυστηροποιηθεί κι άλλο η βαθμολόγηση και τα crash test, θα δούμε μοντέλα του 2024.

Το τρέχον έτος πάντως, θα δοθούν 22 βραβεία Top Safety Pick+, λιγότερα από το 2023 και 49 Top Safety Pick, 29 περισσότερα από το προηγούμενο έτος.