ΝΕΑ

Πόσα αυτοκίνητα έχει πουλήσει η Rolls Royce το 2023;

Ελλάδα 1:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσα αυτοκίνητα έχει πουλήσει η Rolls Royce το 2023;

ΝΕΑ

Πόσα αυτοκίνητα έχει πουλήσει η Rolls Royce το 2023;

ΝΕΑ

H βρετανική φίρμα πάει… σφαίρα ενώ το νέο της μοντέλο έχει κλείσει από παραγγελίες έως το 2025!

Advertisement
Advertisement

Η Rolls Royce είναι μία μάρκα που κατασκευάζει πολυτελές οχήματα που ξεχωρίζουν από οποιαδήποτε άλλα κυκλοφορούν στην αγορά. Η σχεδίαση, ο όγκος, τα υλικά και η αισθητική τους τα καθιστούν πολύ ιδιαίτερα και είναι λογικό να έχουν το κοινό τους, που αναζητά το κάτι διαφορετικό στις εκατοντάδες προτάσεις που υπάρχουν.

Φυσικά η απόκτηση μίας Rolls Royce κοστίζει και… ανάλογα, όμως όπως λέει και ένα ρητό, ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

Ήδη από την αρχή του έτους η βρετανική φίρμα που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του BMW Group ενώ έχει διαθέσει στην παγκόσμια αγορά 4.555 καινούργια αυτοκίνητα. Συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα οι πωλήσεις παρουσίασαν πτώση της τάξης του -3,1%, όμως αυτό έχει να κάνει και με τα μοντέλα που σταμάτησε η παραγωγή τους.

Πτώση λόγω… νέου μοντέλου

Advertisement
Advertisement

Να σημειώσουμε ότι η μάρκα διέθεσε 1.374 οχήματα το 3ο τρίμηνο ( πτώση-9,0%) και η πτώση οφείλεται στην παύση της παραγωγής των Dawn και Wraith που διακόπηκε το δεύτερο τρίμηνο.

Αυτό συνέβη γιατί οι εγκαταστάσεις παραγωγής της μάρκας στο Goodwood ετοιμάζονται για τις πρώτες παραδόσεις σε πελάτες της νέας Rolls-Royce Spectre τις επόμενες εβδομάδες.

Το συγκεκριμένο μάλιστα μοντέλο ου είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό super coupe ήδη έχει τόσο μεγάλη ζήτηση που οι παραγγελίες έχουν κλείσει μέχρι το 2025!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο θα πουληθεί η πρώτη Mercedes F1 του Λιούις Χάμιλτον;
Το supercar των Αφγανών έχει κινητήρα από Toyota Corolla (+video)
Το Nissan Hyper Adventure αγαπά τη φύση