Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα και οι… ναυπηγοί ζηλεύουν τη δόξα του Land Rover Defender

Ελλάδα 15:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα και οι… ναυπηγοί ζηλεύουν τη δόξα του Land Rover Defender

ΝΕΑ

Ακόμα και οι… ναυπηγοί ζηλεύουν τη δόξα του Land Rover Defender

ΝΕΑ

Η Firmship άφησε, για λίγο την κατασκευή πολυτελών γιοτ και εστίασε στο πως θα «φέρει με τα νερά της» το εμβληματικό off-roader.

Advertisement
Advertisement

Στιβαρό, απλό, αξιόπιστο και ευέλικτο, το Land Rover Defender είναι ένας αληθινός θρύλος, που αποτελέσει «πεδίον δόξης λαμπρό», για πάρα πολλούς βελτιωτές, ανά τον πλανήτη. Υπάρχουν, όμως, κάποιες περιπτώσεις πραγματικά ξεχωριστές.

Η εταιρεία πολυτελών γιοτ Firmship αποκάλυψε ένα προσαρμοσμένο «Landy», που μπορεί να υπερηφανεύεται για την ίδια σχεδιαστική γλώσσα με τα σκάφη της.

Η ολλανδική εταιρεία συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή Τζομπ Σμιτς του Studio Job, για να δημιουργήσει ένα μινιμαλιστικό, μονόχρωμο Land Rover Defender που, παραδόξως, αποπνέει τόσο απλότητα όσο και κομψότητα.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχουν γίνει σημαντικές τροποποιήσεις στη συνολική σχεδίαση του Defender, με τους εμπνευστές αυτή της ιδέας, να εστιάζουν στην αισθητική. Κάθε τετραγωνική ίντσα του κομψού εξωτερικού χώρου του οχήματος, έχει φινιριστεί με την υπογραφή της ναυπηγικής εταιρείας RAL 7035, μια ευέλικτη και ανοικτή γκρι απόχρωση, που χρησιμοποιείται εκτενώς στα σκάφη, λόγω της ουδετερότητάς της.

Παράλληλα, έχουν επιλεγεί μεταλλικά στοιχεία υψηλής αντοχής, για τη θωράκιση του αυτοκινήτου, με μια τεχνοτροπία πάντως που δεν αλλοιώνει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της συλλεκτική έκδοσης.

Advertisement

Όσο για το εσωτερικό του off-roader, έχει ανανεωθεί για να ταιριάζει με το εξωτερικό. Διακοσμημένη με δερμάτινα και υφασμάτινα καθίσματα, η καμπίνα χαρακτηρίζεται από την ίδια ουδετερότητα με την εξωτερική, με τη χρωματική παλέτα να κυριαρχείται πλέον από το ανοιχτό γκρι.

Advertisement

Μπορούν να παρατηρηθούν διακριτικές μαύρες και κόκκινες πινελιές στο ταμπλό, στον επιλογέα ταχυτήτων και στην πόρπη της ζώνης ασφαλείας, αλλά αυτά χρησιμεύουν μόνο για να τονίσουν ακόμη περισσότερο την πιο ανοιχτή απόχρωση της ταπετσαρίας.

Μόνο 25 συλλεκτικά Defender της Firmship θα βγουν στην παραγωγή και σίγουρα το αντίτιμο θα είναι αρκετά τσουχτερό, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζεται το σούπερ Land Rover Defender SVX
Ένα Defender για τα… Ιμαλάια
Σκληροτράχηλο ρολόι αφιερωμένο στο Land Rover Defender