Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aυτοκίνητα εναντίον αγελάδων: Σύγκρουση μέχρις εσχάτων

Ελλάδα 18:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aυτοκίνητα εναντίον αγελάδων: Σύγκρουση μέχρις εσχάτων

ΝΕΑ

Aυτοκίνητα εναντίον αγελάδων: Σύγκρουση μέχρις εσχάτων

ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα κατηγορούν τις αγελάδες για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τα συμπαθή τετράποδα διεκδικούν τον κομμάτι τους στους αυτοκινητόδρομους. Και η «μάχη» μόλις ξεκινά.

Advertisement
Advertisement

Η εικόνα που μας έρχεται από κάμερα ασφαλείας σε αυτοκινητόδρομο της Βρετανίας, πέρα από αστεία έχει και έναν έντονο συμβολισμό.

Από τη μια υπάρχουν τα αυτοκίνητα και οι υποστηρικτές της θεωρίας ότι οι αγελάδες και ο… “αερισμός” τους προκαλεί πολύ μεγαλύτερη επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Και από την άλλη υπάρχουν οι αγελάδες οι οποίες στην συγκεκριμένη περίπτωση βρέθηκαν στη μέση του αυτοκινητόδρομου και δημιούργησαν ένα απίστευτο χάος, διεκδικώντας -χωρίς να το γνωρίζουν- τα δικαία τους.

Advertisement
Advertisement

Η πραγματικότητα πάντως είναι ελαφρώς πιο πεζή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μερικές αγελάδες κατάφεραν να ξεφύγουν από τον χώρο τους και βρέθηκαν άγνωστο πως στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Μ1 της Βρετανίας.

Ευτυχώς οι οδηγοί αντιλήφθηκαν γρήγορα τι συνέβαινε, γιατί αλλιώς η σύγκρουση με ένα τέτοιο ζώο μπορεί να αποβεί μοιραία για τον οδηγό.

Μέχρι να βρεθεί μια άκρη, οι συμπαθείς αγελάδες δημιούργησαν ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα 4 χιλιομέτρων.

Advertisement

Οι αγελάδες προφανώς κινούνταν με το πάσο τους αδιαφορώντας για τον χαμό που υπήρχε πίσω τους, και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα κιλά διοξειδίου του άνθρακα που εξέπεμπαν τα αυτοκίνητα χωρίς λόγο.

Advertisement

Μετά από μια αργή και βασανιστική περιοδεία σε διάφορες διασταυρώσεις του αυτοκινητόδρομου, οι αγελάδες τελικά οδηγήθηκαν και πάλι στους αγρούς να συνεχίσουν το έργο τους: βόσκηση και μόλυνση του περιβάλλοντος δια της γνωστής οδού.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι αγελάδες παράγουν πολλούς από τους ρύπους του θερμοκηπίου, όπως μεθάνιο, διοξείδιο του άνθρακα και άλλα. Είναι ενδεικτικό ότι μία αγελάδα παράγει 99,7 gr μεθανίου κάθε χρόνο και το σύνολο των αγελάδων στις ΗΠΑ ευθύνονται για το 4% των εκπομπών ρύπων υπεύθυνων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η μάχη μεταξύ αυτοκινήτων και αγελάδων για την προστασία του περιβάλλοντος μόλις έχει ξεκινήσει. Τα αυτοκίνητα προσπαθούν να κατεβάσουν το δικό τους αποτύπωμα. Για τις αγελάδες μάλλον δεν θα είναι και τόσο εύκολο. Το καλύτερο και πιο ασφαλές πάντως είναι να μην μπαίνει ο ένας στον δρόμο του άλλου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως συνδέονται οι αγελάδες με την φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων;
Ελλάδα: Έτσι θα μειωθούν επιτέλους οι επικίνδυνοι ρύποι
Έτσι θα μηδενιστούν οι ρύποι στις μεταφορές