Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως συνδέονται οι αγελάδες με την φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Ελλάδα 5:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως συνδέονται οι αγελάδες με την φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

ΝΕΑ

Πως συνδέονται οι αγελάδες με την φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οι διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας αναζητούν όλο και περισσότερο βιώσιμους τρόπους για την φόρτιση των αυτοκινήτων. Αυτή την φορά η ενέργεια προέρχεται από μία εντελώς απροσδόκητη… πηγή.

Advertisement
Advertisement

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι τόσο καθαρό όσο “καθαρή” είναι και η μέθοδος παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας για την φόρτισή του. Για παράδειγμα, άλλο είναι το οικολογικό αποτύπωμα ενός αυτοκινήτου σε χώρα που χρησιμοποιεί λιγνίτη και εντελώς διαφορετικό σε μία χώρα που βασίζεται στις ΑΠΕ.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν σταματούν να ερευνούν και νέα πεδία στα οποία θα μπορούσε να βρεθεί τρόπος για την παραγωγή ενέργειας. Η BMW για παράδειγμα ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με μία σειρά από φάρμες παραγωγής γάλακτος και την εταιρία California Bionenergy έτσι ώστε να παράγει ηλεκτρισμό από τις… αγελάδες.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει η μεγάλη αλυσίδα από φάρμες Bar 20 Dairy η οποία έχει εξελίξει μία ειδική μέθοδο για να συλλέγει το μεθάνιο που “αφήνουν” οι αγελάδες και με ειδική επεξεργασία το μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα αυτή η κίνηση μειώνει δραστικά τις εκπομπές μεθανίου από τις αγελάδες οι οποίες είναι υπεύθυνες και αυτές για τα αέρια του θερμοκηπίου σε πολύ μεγάλο βαθμό (κάποιοι υποστηρίζουν επιβαρύνουν περισσότερο και από τα αυτοκίνητα). Η παραγωγή ρεύματος με αυτό τον τρόπο μπορεί να δώσει ρεύμα για την κίνηση 17.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων για έναν ολόκληρο χρόνο.

Oι φάρμες Bar 20 Dairy διαθέτουν μοναδική τεχνολογία κυψελών καυσίμου η οποία δημιουργεί ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές επιτόπου. Το εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα δημιουργεί διπλάσια ηλεκτρική ενέργεια από τις συμβατικές γεννήτριες ενώ χρησιμοποιεί την ίδια ποσότητα βιοαερίου.

Advertisement

Ένα ακόμα στοιχείο που χαρακτηρίζει ως απόλυτα οικολογική αυτή την κίνηση είναι ότι εκτός από την παραγωγή ενέργειας που αλλιώς θα πήγαινε χαμένη, στην πράξη μειώνει και τις εκπομπές ρύπων που θα ήταν ιδιαίτερα επιβλαβείς για το περιβάλλον. Μία ιδανική συνθήκη η οποία προσφέρει μία από τις πιο καθαρές και πολύ έξυπνες πηγές ενέργειας στον κόσμο.

Και επειδή όχι μόνο συλλαμβάνει ενέργεια που διαφορετικά θα πήγαινε χαμένη, αλλά στην πραγματικότητα θα ήταν επιβλαβής για το περιβάλλον, θεωρείται μία από τις πιο καθαρές πηγές ενέργειας στην πολιτεία. Πέρα από τα οφέλη για το περιβάλλον, αποτελεί μία ακόμα πηγή εισόδων από τους τοπικούς αγρότες, οι οποίοι βλέπουν πλέον με εντελώς διαφορετικό μάτι τη νέα τεχνολογία και τα κέρδη από αυτήν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φόρτιση στη Mercedes-Benz. Τόσο απλά!
Καινοτόμος σταθμός φόρτισης από μπαταρίες… δεύτερης ζωής
ΔΕΗ Blue: Εγκαθιστά το μεγαλύτερο hub σημείων φόρτισης στην Ελλάδα

 

 

Advertisement