Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aυτή η BMW Z4 GTE είναι πραγματικά μοναδική

Ελλάδα 6:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aυτή η BMW Z4 GTE είναι πραγματικά μοναδική

ΝΕΑ

Aυτή η BMW Z4 GTE είναι πραγματικά μοναδική

ΝΕΑ

Όσοι πήγαν φέτος στη SEMA είδαν πολλά ιδιαίτερα αυτοκινήτα και ένα πραγματικά μοναδικό.

Advertisement
Advertisement

Η BMW Z4 GTE που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι το αποτέλεσμα ενός αταίριαστου συνδυασμού, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρξει.

Όχι, όμως, στον «κόσμο» της έκθεσης SEMA («Specialty Equipment Market Association») η οποία γίνεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας (ΗΠΑ) και αφορά στις βελτιώσεις αυτοκινήτων και σχετικών προϊόντων μετά την πώληση.

Η συγκεκριμένη Z4 GTE ήταν ένα αγωνιστικό όχημα το οποίο συμμετείχε στην κατηγορία GT3. Η BMW δεν δημιούργησε την αντίστοιχη έκδοση δρόμου. Το αυτοκίνητο το αγόρασε ένας Αμερικανός από τον ιδιοκτήτη του στη Λιθουανία, με σκοπό να το μετατρέψει και να συμμετέχει σε αγώνες στις ΗΠΑ. Τελικά, θέλησε να το κάνει νόμιμο για να κινείται στον δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Τη βελτίωσή του ανέλαβαν οι άνθρωποι της Gooichi Motors, οι οποίοι αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον χωρητικότητας 4,4 λίτρων V8  της BMW ο οποίος απέδιδε 480 ίππους με περιοριστή εισαγωγής και 500 ίππους χωρίς αυτόν.

Ποιος θα έπαιρνε τη θέση του κάτω από το καπό του αυτοκινήτου; Ένας εξάλιτρος V12 της MercedesBenz! Συγκεκριμένα, ο ατμοσφαιρικός με την κωδική ονομασία «M120» οποίος τοποθετούνταν από τη γερμανική εταιρεία στα κορυφαία μοντέλα της στη δεκαετία του 1990.

Advertisement

Η μέγιστη ισχύς του έφτανε τους 408 ίππους. Ωστόσο, μετά την παρέμβαση των ανθρώπων της εταιρείας βελτιώσεων υπολογίζεται ότι μπορεί να αποδίδει περισσότερους από 1.500 ίππους!

Advertisement

Το αυτοκίνητο έγινε γνωστό και στο διαδίκτυο μέσω του σχετικού βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι του στο «YouTube» ο Λάρι Τσεν.

Σε αυτό μπορούμε να ακούσουμε την ιστορία μετατροπών στο αυτοκίνητο από τον Σαμ Μόρις ο οποίος εργάστηκε επί οκτώ μήνες για να ολοκληρώσει τις αλλαγές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτο teaser για τη νέα BMW 5-Series Touring
Η νέα BMW i3 δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή που γνωρίσαμε
Υπάρχει λόγος που η BMW δεν θα παρουσιάσει Z4 M