Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπάρχει λόγος που η BMW δεν θα παρουσιάσει Z4 M

Ελλάδα 9:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπάρχει λόγος που η BMW δεν θα παρουσιάσει Z4 M

ΝΕΑ

Υπάρχει λόγος που η BMW δεν θα παρουσιάσει Z4 M

ΝΕΑ

Η BMW Z4 ανανεώθηκε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο με κάποιες αισθητικές αναβαθμίσεις και περισσότερο εξοπλισμό στο βασικό της πακέτο αλλά αυτό που περίμεναν οι φίλοι της μάρκας, όπως όλα δείχνουν, δεν θα γίνει.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της τελευταίας αναβάθμισης της Z4, όλοι περίμεναν κάποια ανακοίνωση για την παρουσίαση μιας δυνατότερης έκδοσης με τις «ευλογίες» του τμήματος Μ.

Αυτό όμως είναι κάτι που δεν θα συμβεί και ο λόγος είναι προφανής και συγκεκριμένος. Δεν υπάρχει δε περιθώριο για δεύτερες σκέψεις, μια και όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο κόστος και στις πωλήσεις. Αυτό λοιπόν που υπογραμμίζουν οι ιθύνοντες της BMW, είναι πως το ενδιαφέρον του κοινού για αγορά ενός πανίσχυρου roadster μοντέλου, είναι πολύ περιορισμένο και δεν δικαιολογεί το κόστος της εξέλιξής του.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σε γερμανικό διαδικτυακό μέσο, ο Michael Wimbeck που ηγείται της ομάδας εξέλιξης της Z4, παραδέχτηκε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ερεύνησε λεπτομερώς την αγορά και επεξεργάστηκε το ενδεχόμενο παρουσίασης μιας Z4 M. Τελικά όμως, το οικονομικό τμήμα δεν ενέκρινε ένα τέτοιο εγχείρημα, ως ασύμφορο.

Από την άλλη, μιλάμε για ένα μοντέλο που είναι ούτως ή άλλως ιδιαιτέρως σπορ σε διάθεση και με πολύ καλά χαρακτηριστικά σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση αλλά και τις επιδόσεις. Το πολύ θετικό που προέκυψε από τις αναφορές του Wimbeck για το μέλλον του μοντέλου, είναι πως η BMW βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση του λανσαρίσματος μιας έκδοσης με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, μια επιλογή που διαχρονικά θεωρείται πιο «γνήσια» για petrolheads.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 3008 PHEV: Ελευθερία κινήσεων
Τι θα δούμε από τη Ferrari στις 16 Μαρτίου; (+video)
Ελλάδα: Που καταγράφονται τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα;