Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγωγή εναντίον της FCA κατέθεσε ο επικεφαλής πωλήσεων στις ΗΠΑ!

Ελλάδα 21:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγωγή εναντίον της FCA κατέθεσε ο επικεφαλής πωλήσεων στις ΗΠΑ!

ΝΕΑ

Αγωγή εναντίον της FCA κατέθεσε ο επικεφαλής πωλήσεων στις ΗΠΑ!

ΝΕΑ

Το υψηλόβαθμο στέλεχος καταγγέλλει ότι η μεθοδολογία πωλήσεων είναι σε ισχύ από τα τέλη της δεκαετίας του 1980!

Advertisement
Advertisement

Εναντίον της FCA στράφηκε υψηλόβαθμο στέλεχός της καθώς όπως ισχυρίζεται στην αγωγή που κατέθεσε η αυτοκινητοβιομηχανία τον «τιμώρησε» γιατί συμμετείχε σε έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Ειδικότερα ο επικεφαλής των πωλήσεων της FCA στις ΗΠΑ Reid Bigland κατήγγειλε πως δεν του κατέβαλαν τα bonus αλλά και τις μετοχές που δικαιούνταν γιατί συνεργάστηκε με τις Αρχές σε αμερικανική ομοσπονδιακή έρευνα σχετικά με τις πρακτικές πώλησης.

Advertisement
Advertisement

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2016 όταν η FCA αναγκάστηκε να διορθώσει τις μηνιαίες πωλήσεις της για την προηγούμενη πενταετία καθώς κάποιοι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποί της είχαν κινηθεί νομικά εναντίον της υποστηρίζοντας ότι η FCA τους ανάγκαζε να υποβάλουν ψευδείς αναφορές πωλήσεων.

Η FCA σχετικά με την υπόθεση του κ. Bigland ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις Αρχές και δεν θα σχολιάσουν τις τρέχουσες διαδικασίες επίλυσης διαφορών της αποζημίωσης.

Από την άλλη μεριά ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι η FCA κατάργησε τη νομοθεσία της Πολιτείας οι οποία αποσκοπούσε στην προστασία των καταγγελιών.

Advertisement

Οι ισχυρισμοί κατατέθηκαν για πρώτη φορά στο δικαστήριο τον περασμένο μήνα, αλλά μεταφέρθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο την Τετάρτη από την FCA, καθώς προσπάθησαν να εξαναγκάσουν τον κ. Bigland να επιλύσει εξωδικαστικά τις διαφορές τους.

Ο κ. Bigland δήλωσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ότι η μεθοδολογία πωλήσεων της FCA ήταν σε ισχύ από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, πολύ πριν γίνει επικεφαλής των πωλήσεων των ΗΠΑ και ότι ήταν ευρέως γνωστή στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων πλασματικών πωλήσεων.

Advertisement