Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυξήθηκε το όριο επιβατών στα αυτοκίνητα

Ελλάδα 17:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυξήθηκε το όριο επιβατών στα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Αυξήθηκε το όριο επιβατών στα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, από σήμερα (Δευτέρα, 24 Μαΐου), αυξάνεται το επιτρεπόμενο όριο αριθμού επιβατών στα Ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και τα ταξί, από 2 σε 3 άτομα, συν τον οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Το δημοσίευμα αφορά το κομμάτι των μεταφορών και αναφέρει τα εξής:

  • Επιτρέπονται μέχρι τρεις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα (ταξί, ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά Ι.Χ. καθώς και στα ΕΙΧ οχήματα με οδηγό έως 7 θέσεων.
  • Επιτρέπονται μέχρι τέσσερις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα ειδικής μίσθωσης και επιβατηγά ΙΧ οχήματα με οδηγό 9 θέσεων.
  • Επιτρέπονται μέχρι τρία άτομα άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα μικτής χρήσης και τύπου van (επαγγελματικά) οχήματα.

Αν στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για την μετακίνηση του, τότε η υπέρβαση του ορίου των ατόμων είναι επιτρεπτή. Για τους μαθητές που χρησιμοποιούν ταξί για τη μετακίνηση τους από και προς το σχολείο, ορίζεται ότι επιτρέπονται έως 4 άτομα με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς σε μη αστικές περιοχές, οι οποίοι μετακινούνται είτε με ταξί είτε με όχημα συναδέλφου τους. Επιπλέον γίνεται εξαίρεση από την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε Ε.Ι.Χ. όταν επιβαίνουν μόνο ο/η οδηγός, σύζυγοι/συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Self test 2 φορές την εβδομάδα σε μεταφορές και Σχολές Οδηγών
Έτσι θα μηδενιστούν οι ρύποι στις μεταφορές
Έτσι θα μάθεις τα μπλόκα & τις κάμερες της Τροχαίας!

Advertisement
Advertisement