Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Μετρό έκανε ρεκόρ

Ελλάδα 6:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Μετρό έκανε ρεκόρ

ΝΕΑ

To Μετρό έκανε ρεκόρ

ΝΕΑ

Φανταστείτε πόσο μεγαλύτερη θα είναι η κινητικότητα, όταν αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το δίκτυο.

Advertisement
Advertisement

Η επιβατική κίνηση στο Μετρό της πρωτεύουσας, δεν επανήλθε απλώς στα προ πανδημίας επίπεδα, αλλά τα ξεπέρασε θεαματικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΣΤΑ.ΣΥ κατά τον μήνα Φεβρουάριο οι επιβάτες που χρησιμοποίησαν μια από τις τρεις γραμμές έφτασαν τον αριθμό των 20,63 εκατομμυρίων. Αν αναλογιστούμε ότι τον Φεβρουάριο του 2019 η επιβατική κίνηση ήταν 20,2 εκατομμύρια τότε προκύπτει μια αύξηση της τάξης του 2,2%.

Αντίστοιχα η αύξηση της επιβατικής κίνησης σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2023, με 17,61 εκατ. επιβάτες ήταν αυξημένη κατά 17,07%. Επίσης πολύ καλά είναι και τα στοιχεία του Ιανουαρίου, καθώς με 20,42 εκατ. επιβάτες παρατηρήθηκε μια αύξηση της τάξης του 6,63% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Advertisement
Advertisement

Η καθημερινή κίνηση και στις τρεις γραμμές του Μετρό πλέον κυμαίνεται σε περίπου 700.000 επιβάτες και είναι σε επίπεδα ελαφρώς λιγότερα από εκείνα του 2019.

Το ένα ρεκόρ πίσω απ’ το άλλο, καταρρίπτει και η επιβατική κίνηση στον σταθμό Μετρό του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τον Οκτώβριο του 2023, ουσιαστικά τελευταίος μήνας της περσινής σεζόν καταγράφηκαν 202.000 επιβάτες.

Όλα αυτά τα δεδομένα, σε συνδυασμό με τη μελλοντική επέκταση του δικτύου, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι γωνιές του Λεκανοπεδίου, δημιουργούν ξεκάθαρες προϋποθέσεις για το άνοιγμα θέσεων εργασίας και καθιστούν την ανάγκη προσλήψεων επιτακτική.