Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αύξηση στην τιμή του Tesla Model Y

Ελλάδα 10:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αύξηση στην τιμή του Tesla Model Y

ΝΕΑ

Αύξηση στην τιμή του Tesla Model Y

ΝΕΑ

Η Tesla, συνεχίζοντας την πολιτική να αλλάζει την τιμή πώλησης των μοντέλων της σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτή τη φορά το έπραξε για το Model Y.

Advertisement
Advertisement

To Tesla Model Y πέτυχε τον στόχο του την περασμένη χρονιά στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ACEA, του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, ήταν πρώτο σε πωλήσεις ανεξαρτήτως κατηγορίας οχημάτων.

Το γεγονός ότι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα κατάφερε να ξεπεράσει σε δημοφιλία όλα τα υπόλοιπα με θερμικό κινητήρα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα τέσσερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (EFTA) καταγράφηκε ιστορικά.

Βεβαίως, αυτό επετεύχθη χάρη και στην τιμολογιακή πολιτική που εφάρμοσε Tesla και στη Γηραιά Ήπειρο, όπου μείωσε επανειλημμένα τις τιμές πώλησης των μοντέλων της σε αυτή. Οι υποψήφιοι πελάτες της επωφελήθηκαν, προφανώς, όμως οι ήδη πελάτες της είδαν την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου τους να μειώνεται σημαντικά «εν μία νυκτί».

Advertisement
Advertisement

Όμως η πρακτική της ξαφνικής αλλαγής της τιμής πώλησης δεν έχει μόνο φθίνουσα τάση, έχει και ανοδική. Έτσι, η Tesla ανακοίνωσε ότι αυξάνει κατά 2.000 ευρώ το ποσό που πρέπει να δώσει κάποιος για να αποκτήσει το Model Y.

Συγκεκριμένα, η νέα τιμή πώλησής του στην Ελλάδα ξεκινά από τα 44.990 ευρώ (χωρίς την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»), όταν πριν ήταν 42.990 ευρώ. Η αύξηση ισχύει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Θυμίζουμε ότι το μοντέλο διατίθεται τόσο με έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες 60 kWh, όσο και με δύο ηλεκτροκινητήρες και συσσωρευτές ενεργειακής χωρητικότητας 75 kWh (Long Range). Επίσης, διατίθεται και στην έκδοση Performance όπου η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του φτάνει τους 534 ίππους.