Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Μάσκ έδωσε το σύνθημα για το Tesla 2

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Μάσκ έδωσε το σύνθημα για το Tesla 2

ΝΕΑ

Ο Μάσκ έδωσε το σύνθημα για το Tesla 2

ΝΕΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος επισκέφτηκε το Giga Tesla και προανήγγειλε την έναρξη παραγωγής για το Model 2 και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

Λίγες ημέρες μετά την εμπρηστική επίθεση σε κοντινό πυλώνα ηλεκτρικής ενέργειας, που οδήγησε σε διακοπή της παραγωγής, αλλά και την έντονη αμφισβήτηση για το επερχόμενο… Tesla του λαού, ο Ίλον Μασκ, επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του Βερολίνου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικάνικης εταιρείας, είδε με ικανοποίηση την επανέναρξη της παραγωγής, αλλά δεν περιορίστηκε σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη. Ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2025, από το εργοστάσιό του στο Gruenheide, θ’ αρχίσει η παραγωγή του πολυσυζητημένου μοντέλου, που θα ονομάζεται (εκτός απρόοπτου) Model 2.

Θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο στην κατηγορία του (για παράδειγμα) VW ID.3 όπου και αναμένεται να κοστίζει στην Ευρώπη και στην Ελλάδα περίπου 25.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο εργοστάσιο του Βερολίνου, ο Μασκ είπε στους εργαζόμενους ότι θα ήταν επίσης λογικό να κατασκευαστεί εκεί και το φορτηγό Semi.

Είχε αναφέρει, επίσης, προ μηνών ότι η Tesla βρίσκεται «ανάμεσα σε δύο μεγάλα κύματα ανάπτυξης», με το πρώτο να υποστηρίζεται από το best-sellers Model 3 και το Model Y και το δεύτερο να αναμένεται από ένα φθηνότερο ηλεκτρικό όχημα επόμενης γενιάς.

Οι εξαγγελίες του Μασκ, έρχονται λίγα 24ωρα, μετά την έντονη κριτική που έχει δεχθεί από τον αμερικανικό Τύπο, για την καθυστέρηση αυτού του project.

Advertisement