Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη σε ποσοστό 4%

Ελλάδα 16:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη σε ποσοστό 4%

ΝΕΑ

Αύξηση πωλήσεων στην Ευρώπη σε ποσοστό 4%

ΝΕΑ

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 4% το Φεβρουάριο, συγκεκριμένα ενισχύθηκαν ισχυρά τα κέρδη σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία. Η αύξηση της ζήτησης αφορούσε κυρίως τις εταιρίες Dacia, Seat και Peugeot, σύμφωνα πάντα με στοιχεία του οργανισμού ACEA (Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων) που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Οι συνολικές ταξινομήσεις αυξήθηκαν στα 1,16 εκατομμύρια αυτοκίνητα τον περασμένο μήνα στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι όπως ανέφερε ο επίσημος οργανισμός ACEA την προηγούμενη Πέμπτη, μάλιστα από 1,11 εκατομμύρια αυτοκίνητα που ήταν το προηγούμενο έτος. Μέχρι το Φεβρουάριο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,5% κάτι που μεταφράζεται σε 2,44 εκατομμύρια ευρώ. Η πλειοψηφία των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών σημείωσε αύξηση πωλήσεων τον περασμένο μήνα, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,8%. Ενδεικτικά πρόκειται για την ενδέκατη συνεχή μηνιαία πτώση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ACEA. Οι ταξινομήσεις στην Ιταλία επίσης μειώθηκαν κατά 1,4%.

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,4%, ενώ οι ταξινομήσεις στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 4,3% και στην Ισπανία κατά 13%. Οι πωλήσεις της Dacia – της μητρικής Renault – αυξήθηκαν κατά 24%, ενώ οι εγγραφές στη SEAT υπό τον όμιλο της VW αυξήθηκαν κατά 20%. Η Peugeot ήταν επίσης ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους καθώς ο όγκος της αυξήθηκε σε ποσοστό 16%. Η αύξηση των οχημάτων της VW αυξήθηκε κατά 8,1%. Ο όγκος πωλήσεων στις μάρκες Renault και Fiat μειώθηκε κατά 0,9% και 8,8% αντίστοιχα, όπως δήλωσε ο ACEA.

Advertisement
Advertisement