Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτόνομο όχημα delivery από την Toyota

Ελλάδα 2:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτόνομο όχημα delivery από την Toyota

ΝΕΑ

Αυτόνομο όχημα delivery από την Toyota

ΝΕΑ

Φαίνεται ότι η Toyota διερευνά νέους τρόπους κινητικότητας. Όχι για τις ανθρώπινες μετακινήσεις, αλλά για την μεταφορά αγαθών και προμηθειών που έχουν αγοραστεί από καταστήματα.

Advertisement
Advertisement

 

Τα σχήματα, που θυμίζουν ζωγραφιά παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι κάτι πολύ σημαντικό και μόνο κινούμενα σχέδια ή emojis δεν είναι. Πρόκειται για σχέδια, που αφορούν ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε από τον Ιάπωνα κατασκευαστή αυτοκινήτων και επικεντρώνεται σε αυτό που αποκαλεί: «Autonomous Workhorse Store Home Improvement Store».

Toyota: Πρώτα στα επαγγελματικά η αυτόνομη οδήγηση

Advertisement
Advertisement

Η Toyota δεν είναι η μόνη εταιρία, που ασχολείται με αυτό και η πρότασή της, είναι μία γενική ιδέα για ένα αυτόνομο όχημα, το οποίο «απασχολείτε» σε ένα πολυκατάστημα κατασκευών ή ειδών σπιτιού. Πως δουλεύει η ιδέα; Ας πούμε ότι έχετε ήδη γεμίσει το πορτ μπαγκάζ του SUV σας με πράγματα και ψώνια για το σπίτι, αλλά ξεχάσατε να πάρετε τους σωλήνες από PVC για τον κήπο. Μην ανησυχείτε. Απλά ζητήστε από τον υπάλληλο να σας τα στείλει, με το αυτόνομο όχημα και να σας ακολουθήσει στο σπίτι, να τα ξεφορτώσει για εσάς και στη συνέχεια να επιστρέψει στο κατάστημα.

Η ιδέα του αυτόνομου οχήματος για την Toyota μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα τεράστιο καλάθι αγορών. Να σας ακολουθούν στους διαδρόμους του καταστήματος και να φορτώνουν τα πράγματα που θέλετε να αγοράσετε. Το αυτόνομο όχημα φορτώνει, υλικά, ή κατασκευές στη μονάδα αποθήκευσης του και μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως τερματικός σταθμός./ ταμείο, ώστε να μπορείτε να πληρώσετε για τα αντικείμενά σας λίγο πριν την έξοδο από το μαγαζί ή όταν σας τα παραδώσει στο σπίτι.

Αυτόνομη οδήγηση… Ολυμπιακού επιπέδου!

Advertisement

Η Toyota λέει ότι το αυτόνομο όχημα της μπορεί να κινείται από μια πληθώρα πηγών ενέργειας ή διαφορετικά μοτέρ. Για παράδειγμα, από μπαταρίες, κυψέλες καυσίμου ή κινητήρες εσωτερικής καύσης. Επιπλέον μπορεί να κινηθεί σε κάθε είδους έδαφος καθώς ο ορισμός του «αμαξώματος» είναι αρκετά… ανοιχτός. Μπορεί να πάρει την μορφή βάρκας ή αεροσκάφους, οπότε η κίνηση προς ένα απομονωμένο νησί δεν θα αποτελεί πρόβλημα. Όταν ρώτησαν την Toyota για το project δεν το επιβεβαίωσε αλλά ούτε το αρνήθηκε.

Advertisement

Φυσικά, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα, το όχημα να μην δει ποτέ το φως της ημέρας. Από την άλλη πλευρά όμως είναι πολύ όμορφο να φανταζόμαστε που μπορεί να φτάσει η εφαρμογή των αυτόνομων οχημάτων.