Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Toyota: Πρώτα στα επαγγελματικά η αυτόνομη οδήγηση

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Toyota: Πρώτα στα επαγγελματικά η αυτόνομη οδήγηση

Fleet Cars

Toyota: Πρώτα στα επαγγελματικά η αυτόνομη οδήγηση

Fleet Cars

Σε αντίθεση με αρκετούς κατασκευαστές που φαίνεται να βρίσκονται σε κούρσα για το ποιος θα είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα εφαρμόσουν την αυτόνομη οδήγηση στα μοντέλα τους, η Toyota δεν φαίνεται να βιάζεται.

Advertisement
Advertisement

 

Η αυτόνομη οδήγηση για την Toyota βρίσκεται ανάμεσα στις τεχνολογίες που επενδύει βαριά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι βιάζεται να την περάσει και στα αυτοκίνητά της. Οι Ιάπωνες βλέπουν πρώτα την εφαρμογή της σε επαγγελματικά οχήματα και μετά σε μοντέλα που μπορούν να αγοράσουν ιδιώτες.

Advertisement
Advertisement

Θα ήταν πιο εύκολο να εφαρμοστεί η αυτοματοποιημένη οδήγηση σε ταξί και επαγγελματικής χρήσης οχήματα, αυτό φαίνεται να πιστεύει ο James Kuffner, ο επικεφαλής του τμήματος προηγμένης εξέλιξης του Ινστιτούτου Έρευνα της Toyota, toyota Research Institue. Ο Kuffner πραγματοποίησε σχετικές δηλώσεις στο ευρωπαϊκό Automotive News.

“Θα πάρει περισσότερο χρόνο να επιτύχουμε αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 σε οχήματα για ιδιώτες. Το επίπεδο 4 είναι κάτι το οποίο θέλουμε να δούμε πρώτα στην κινητικότητα σας ως υπηρεσία.”, δήλωσε ο Kuffner.

Advertisement

Η Toyota αναμένεται να παρουσιάσει ένα μοντέλο με χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, για οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, ως μέρος της στρατηγικής της για ανάπτυξη πλήρως αυτόνομων οχημάτων τις επόμενες δεκαετίες. Οι Ιάπωνες δεν βιάζονται τόσο πολύ να μπουν στο χορό, ενώ σύμφωνα με το ίδιο άρθρο πολλοί είναι και οι κατασκευαστές που έχουν αναθεωρήσει τα πλάνα τους για την παρουσίαση οχημάτων με αντίστοιχο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης εξαιτίας και των μοιραίων ατυχημάτων των μοντέλων της Tesla, που δείχνουν την πολυπλοκότητα που φέρνει μαζί της αυτή η τεχνολογία.