Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτόματο κιβώτιο για τo Hyundai Veloster N

Ελλάδα 9:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτόματο κιβώτιο για τo Hyundai Veloster N

ΝΕΑ

Αυτόματο κιβώτιο για τo Hyundai Veloster N

ΝΕΑ

Η σκληροπυρηνική έκδοση Ν του Hyundai Veloster αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται με την προσθήκη της επιλογής και για αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Advertisement
Advertisement

Αργά ή γρήγορα ήταν μια κίνηση που περιμέναμε από την Hyundai. Παρά τον ξεκάθαρα σκληροπυρηνικό χαρακτήρα των εκδόσεων Ν η αποκλειστική προσφορά τους με χειροκίνητο κιβώτιο ίσως δεν ήταν κάτι απόλυτα ελκυστικό ειδικά σε αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ που το ποσοστό των χειροκίνητων αυτοκινήτων είναι πολύ μικρό. Άλλωστε πλέον η τεχνολογία των κιβωτίων έχει κάνει άλματα και βλέπουμε πως τα αυτόματα κερδίζουν συνεχώς έδαφος ακόμα και στο κομμάτι των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Έτσι λοιπόν η Hyundai ανακοίνωσε με μια ανάρτηση στα social media πως σύντομα το Veloster N θα προσφέρεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων που θα έχει και δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών με paddles πίσω από το τιμόνι. Προς το παρόν βέβαια δεν έχει κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες όμως θεωρείται σίγουρο πως το συγκεκριμένο κιβώτιο θα περάσει και σε πολλά ακόμα μοντέλα της γκάμα της και φυσικά και στο αδελφό i30 N.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα το νέο κιβώτιο δεν θα συνεπάγεται αλλαγές σε όσα ήδη γνωρίζουμε για τον κινητήρα πράγμα που σημαίνει πως θα προσφέρεται και στις δύο εκδόσεις των 250 και 275 ίππων του 2λιτρου υπετροφοδοτούμενου κινητήρα. Πάντως η αύξηση του αριθμού σχέσεων στις 8 από τις 6 του χειροκίνητου κιβωτίου ίσως σημαίνει πιο πυκνή κλιμάκωση και άρα βελτίωση των ενδιάμεσων επιταχύνσεων.