Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτοκινητόδρομος-παιχνίδι για αυθεντικούς petrolheads

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτοκινητόδρομος-παιχνίδι για αυθεντικούς petrolheads

ΝΕΑ

Αυτοκινητόδρομος-παιχνίδι για αυθεντικούς petrolheads

ΝΕΑ

Αυτός ο αυτοκινητόδρομος είναι ενσωματωμένος σε μια Porsche 917 και είναι για πολύ μυημένους.

Advertisement
Advertisement

Όλοι σε κάποια φάση των παιδικών μας χρόνων έχουμε βρεθεί με ένα χειριστήριο στο χέρι να πιέζουμε το μπουτόν του «γκαζιού» και να βλέπουμε το αυτοκινητάκι στη δική μας διαδρομή να πηγαίνει «σφαίρα» στον αυτοκινητόδρομο παιχνίδι.

Συνήθως οι αυτοκινητόδρομοι ήταν απλές κατασκευές οι οποίες μπορούσαν να δημιουργήσουν μία, το πολύ δύο διαφορετικές διαδρομές, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες που είναι «ελαφρώς» πιο περίπλοκες. Χωρίς αμφιβολία, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αυτοκινητόδρομους που έχουμε συναντήσει ποτέ είναι εκείνος της Slot Mods τοποθετημένος μέσα σε μια Porsche 917.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα ο οίκος δημοπρασιών Bring a Trailer έβγαλε στο «σφυρί» ένα απίστευτο κομμάτι της Slot Mods που δεν συναντάς εύκολα. Πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο παιχνίδι ο οποίος είναι τοποθετημένος μέσα στην αγωνιστική Porsche 917 του 1971. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έτρεξε στον 24ωρο του Le Mans και οδηγήθηκε από τον ένα και μοναδικό Steve McQueen. Στην περίπτωση του παιχνιδιού είναι σε διάσταση 1:32 και είναι φτιαγμένο από ξύλο και μεταλλικούς δοκούς, ενώ το περιβάλλον της πίστας είναι φτιαγμένο από ειδικό αφρό.

Οι λεπτομέρειες του αυτοκινητοδρόμου είναι εντυπωσιακές καθώς περιλαμβάνει 19 αυτοκίνητα μαζί με τους μηχανικούς. Το πιο εντυπωσιακό πάντως είναι ένα Ford GT40 το οποίο έχει ενσωματωμένες κάμερες υποτίθεται για τη δημιουργία ταινίας! Το απίστευτο αυτό έργο τέχνης, το οποίο κατασκεύασε ο ίδιος ο ιδρυτής της Slot Mods, David Beattie, πωλείται στην τιμή των 80.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα Porsche Cayenne και πάλι δεν θα είναι Made in Germany
Τετράθυρες Porsche: Από την απόρριψη στην καταξίωση (+video)
Αυτό είναι το εσωτερικό της νέας Porsche Cayenne

Advertisement