Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αυτοκίνητα από εκτυπωτή και εναλλάξιμες μπαταρίες

Ελλάδα 21:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτοκίνητα από εκτυπωτή και εναλλάξιμες μπαταρίες

Mobility

Αυτοκίνητα από εκτυπωτή και εναλλάξιμες μπαταρίες

Mobility

Η XEV παρουσίασε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής μπαταριών για τα Yoyo που είναι αυτοκίνητα πόλης που έχουν κατασκευαστεί σε 3D εκτυπωτές.

Advertisement
Advertisement

Η Κινεζική XEV παρουσίασε στο Μόναχο το αυτοκίνητο πόλης που αφορά την Ευρωπαϊκή αγορά και θα μπορεί να αλλάζει μπαταρίες για να συνεχίζει την πορεία του.

Η XEV σε συνεργασία με την εταιρεία καυσίμων ENI, θα ξεκινήσει τη δημιουργία σταθμών ανταλλαγής μπαταριών για τα μοντέλα Yoyo και όχι μόνο. Το Yoyo της XEV, είναι ένα αυτοκίνητο πόλης με μήκος 2 μέτρων που θα χρησιμοποιεί μπαταρία 10,3 kWh και σύμφωνα με την εταιρεία θα έχει αυτονομία 150 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 80 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Όταν η μπαταρία αδειάσει, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στη φόρτιση και την αντικατάστασή της με άλλη, φορτισμένη. Η XEV ανακοίνωσε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου ότι θα εγκαταστήσει σταθμούς «Battery Xchange» σε πολλά πρατήρια της ENI σε όλη την Ευρώπη, για να δώσει στους ιδιοκτήτες του Yoyo της επιλογή της εύκολης αντικατάστασης των μπαταριών αντί της φόρτισης.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι σημαντική για την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων από τις πλατειές μάζες, καθώς η μεγάλη διάρκεια του χρόνου φόρτισης είναι πολύ συχνά ο λόγος για τον οποίο πολλοί πιθανοί αγοραστές δεν προχωρούν στην απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το Yoyo είναι αξιοπρόσεκτο για έναν ακόμα λόγο.

Advertisement

Αυτός είναι το ότι η XEV ισχυρίζεται πως είναι προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης, στο σύνολό του, πλην του πλαισίου, των καθισμάτων και των γυάλινων επιφανειών. Η παραγωγική διαδικασία του μικρού αυτοκινήτου πόλης, διαρκεί μόλις τρεις ημέρες. Η τιμή εκκίνησης του Yoyo είναι 13.900 ευρώ (χωρίς τα «πράσινα» κίνητρα).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
IAA 2021: Τα σημαντικότερα μοντέλα με μια ματιά!
Με πτυσσόμενη κουζίνα το Rivian R1T
Canoo Electric – Ένα φουτουριστικό pickup (video)

 

Advertisement