Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό βλέπεις αν έχεις πληρώσει 4 εκατομμύρια ευρώ

Ελλάδα 23:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό βλέπεις αν έχεις πληρώσει 4 εκατομμύρια ευρώ

ΝΕΑ

Αυτό βλέπεις αν έχεις πληρώσει 4 εκατομμύρια ευρώ

ΝΕΑ

Θα την αποκτήσουν μόλις 40 άνθρωποι, έχοντας πληρώσει πάνω από 4 εκατ. ευρώ…

Advertisement
Advertisement

Ένα τόσο ακραίο αυτοκίνητο όπως η Bugatti Bolide δεν θα μπορούσε παρά να μην έχει το πιο extreme σαλόνι που υπάρχει σήμερα. Θα την αποκτήσουν μόλις 40 άνθρωποι, για να την χρησιμοποιούν μόνο στην πίστα.

Και πλέον έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε τις θα βλέπουν στο οπτικό τους πεδίο αν καθίσουν στα απίστευτα καθίσματα της Bugatti Bolide.

Αν και βασίζεται στην πλατφόρμα της Chiron, η Bolide μοιάζει πολύ διαφορετικό στο εσωτερικό, επειδή αντλεί πολλά στοιχεία από τον κόσμο του σύγχρονου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι είναι ένα απίστευτο τιμόνι σε σχήμα Χ, του οποίου ο σχεδιασμός μιμείται αυτούς που βλέπουμε σε αγωνιστικά αυτοκίνητα του WEC, αλλά και που απηχεί τη διάταξη των φώτων LED στην ουρά.

Πίσω από αυτό υπάρχει ένας ορθογώνιος πίνακας οργάνων που περιέχει τρεις τετράγωνες ψηφιακές οθόνες που δείχνουν πληροφορίες όπως χρόνους γύρου και δυνάμεις G ενσωματωμένες σε ένα πλαίσιο που, όπως σχεδόν τα πάντα στο εσωτερικό της Bolide, είναι κατασκευασμένο από εκπληκτικά στην όψη ανθρακονήματα.

Advertisement

Δύο “αεραγωγοί» που μοιάζουν με σωλήνες εξάτμισης εκατέρωθεν της κονσόλας και μιμούνται την εμφάνιση των αληθινών εξατμίσεων στο πίσω μέρος φέρνουν δροσιά στον οδηγό.

Advertisement

Δροσιά που είναι απαραίτητη καθώς κάτω το τεράστιο μοτέρ W16 των 8,0 λίτρων και των 1.600 ίππων απαιτεί εγρήγορση και την αδρεναλίνη στο φουλ για να οδηγηθεί στην πίστα.

Το carbon monocoque είναι νέο και σχεδιασμένο έτσι ώστε τα πόδια του οδηγού να τοποθετούνται πολύ ψηλότερα από ό,τι θα ήταν σε μια Chiron, δίνοντας μια θέση οδήγησης που θα μπορούσε να αναγνωρίσει ένας οδηγός του Le Mans.

Advertisement

Και τα καθίσματα, τα οποία μπορούν να έχουν διάφορες επενδύσεις, είναι σταθερά,  με τους οδηγούς να βρίσκουν την τέλεια θέση τους μετακινώντας το τιμόνι και τα πεντάλ.

Η Bugatti προσφέρει τα καθίσματα σε τέσσερα μεγέθη και επιτρέπει στα εξωτερικά μαξιλαράκια της πλάτης και του προσκέφαλου να ανοίγουν μαζί με την πόρτα, διευκολύνοντας την είσοδο και την έξοδο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Bugatti Bolide έδωσε… πόνο στο Goodwood (+video)
Έτσι μπορεί να αποκτήσει κάποιος και Bugatti και Pagani και Ford GT
Αυτό είναι το πιο όμορφο hypercar του κόσμου