Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το παλιό ρωσικό SUV τα βάζει στα ίσα με ένα Hummer H2 (+video)

Ελλάδα 2:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το παλιό ρωσικό SUV τα βάζει στα ίσα με ένα Hummer H2 (+video)

ΝΕΑ

Αυτό το παλιό ρωσικό SUV τα βάζει στα ίσα με ένα Hummer H2 (+video)

ΝΕΑ

Λίγα αυτοκίνητα θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί που είναι καλύτερα από το H2 σε μία λασπώδη διαδρομή. Το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση εκπλήσσει.

Advertisement
Advertisement

Όταν βάλεις ένα κόμπακτ SUV δίπλα στο Hummer H2 χωρίς να τα έχεις οδηγήσει και πρέπει να διασχίσεις ένα δάσος με πολλή και πολύ λάσπη, 100% θα επιλέξεις το Hummer. Ωστόσο, το παρακάτω βίντεο έρχεται να ανατρέψει κάποια δεδομένα.

Το συγκεκριμένο SUV ονομάζεται UAZ 469, είναι ρωσικό και κατασκευάστηκε το μακρινό 1971. Υπάρχει ακόμα, μέχρι και σήμερα και του έχει δοθεί το προσωνύμιο «The Hunter».

Ένα ρωσικό κανάλι στο YouTube, γνωρίζοντας τις δυνατότητές του, αποφάσισε να το δοκιμάσει στις πιο δύσβατες διαδρομές. Μάλιστα, έβαλε δίπλα του ένα Hummer H2 για να κάνει συγκριτική δοκιμή.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο SUV άρχισαν να διασχίζουν ένα δάσος τίγκα στη λάσπη. Στην πρώτη πρόκληση που αφορούσε μία μικρή ανάβαση, το UAZ αν και ζορίστηκε με τον πίσω άξονα, ανέβηκε με λίγη παραπάνω προσπάθεια.

Από την άλλη, το πολύ μεγαλύτερο H2 πέρασε πιο δύσκολα, διότι κόλλησε για μία στιγμή και η τετρακίνησή του δεν μπορούσε να το βγάλει από τη λάσπη. Τελικά, βρήκε την ελάχιστη πρόσφυση που χρειαζόταν και τα κατάφερε.

Καθώς το βίντεο προχωρά, θα παρατηρήσετε ότι ενώ διέσχιζαν το δάσος, το H2 κόλλησε ξανά και αυτή τη φορά το UAZ έπρεπε να το τραβήξει! Ουσιαστικά, το ρωσικό SUV έμοιαζε λες και μπορούσε να κάνει τα πάντα, παρά την παλαιότητά του.

Advertisement

Τελικά, το αμερικανικό «θηρίο» κατόρθωσε ως ένα βαθμό να ακολουθήσει αξιοπρεπώς το UAZ, οπότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για μία «ισοπαλία». Οι εντυπώσεις πάντως, ανήκουν ξεκάθαρα στους Ρώσους και αυτό το θαυματουργό κόμπακτ SUV του ’71.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το UAZ 469 υπηρέτησε τον ρωσικό στρατό ως αυτοκίνητο μετακίνησης, ως ασθενοφόρο και άλλα πολλά. Φυσικά, διατέθηκε και σε πολιτική έκδοση.

Advertisement

Το εργοστασιακό μοντέλο έχει κάτω από το καπό έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο των 2,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 71 ίππους. Ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα μηχανικό 4τάχυτο κιβώτιο το οποίο μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Το Hummer H2 δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, παρότι εκτέθηκε ελαφρώς στη συγκεκριμένη δοκιμή. Είναι σαφώς πιο ισχυρό σε ιπποδύναμη (325 ίπποι, 6λιτρος V8) και πάνω από 30 χρόνια νεότερο.

Αυτά όμως δεν αρκούσαν για να υπερισχύσει ενός παλιού κόμπακτ SUV από την -όχι και τόσο δημοφιλή- για τα αυτοκίνητά της Ρωσία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο off-road “αγρίμι” από την UAZ
Ένα Hummer H1 Alpha από την εποχή των… δεινόσαυρων
Πόσα Hummer H1 έχουν κατασκευαστεί παγκοσμίως;