Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο off-road “αγρίμι” από την UAZ

Ελλάδα 1:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο off-road “αγρίμι” από την UAZ

ΝΕΑ

Νέο off-road “αγρίμι” από την UAZ

ΝΕΑ

To UAZ Hunter Expedition κατασκευάστηκε από τη ρώσικη εταιρεία με σκοπό να ξεπερνάει οποιοδήποτε εμπόδιο βρει στο πέρασμά του.

Advertisement
Advertisement

Λίγες είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ξέρουν πώς να φτιάχνουν ένα σκληροπυρηνικό off-road μοντέλο και κάποιες από τις εταιρείες που έρχονται στο μυαλό μας είναι η Mercedes-Benz (με τη G-Class), η Land Rover (με το Defender) κ.ά.

Ωστόσο, υπάρχουν και φίρμες που είναι λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό, οι οποίες κάνουν… διακριτικά τη δουλειά τους. Μία από αυτές είναι και η UAZ, μια ρωσική φίρμα που πρόσφατα εμπλούτισε την γκάμα της με το Hunter Expedition.

Advertisement
Advertisement

Το νέο UAZ Hunter Expedition εφοδιάζεται με έναν 4κύλινδρο 2.6 κινητήρα απόδοσης 130 ίππων και 203 Nm ροπής. Η ισχύς περνάει πρώτα από ένα 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και ένα πίσω διαφορικό. Πατάει επάνω σε off-road ελαστικά της BFGoodrich και η απόσταση από το έδαφος φτάνει την τιμή των 241 mm! Από αισθητικής πλευράς, δεν έχουμε και πολλά να πούμε μιας και οι γραμμές είναι όλες κάθετες, σχηματίζοντας ένα “κουτένιο” σύνολο. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά SUV, το Hunter φέρει στο πίσω μέρος πόρτες ανοιγόμενες προς τα επάνω και προς τα κάτω, διευκολύνοντας την φόρτωση/εκφόρτωση.

Αν τώρα σας έχει “γυαλίσει”, το πρόβλημα είναι ότι η αγορά του συγκεκριμένου μοντέλου περιορίζεται στα σύνορα της Ρωσίας και είναι σχεδόν απίθανο να το δούμε στη χώρα μας.