Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το van που κάνει τους δρόμους ασφαλείς για όλους

Ελλάδα 9:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το van που κάνει τους δρόμους ασφαλείς για όλους

ΝΕΑ

Αυτό είναι το van που κάνει τους δρόμους ασφαλείς για όλους

ΝΕΑ

Η ευαισθητοποίηση κάποιων εταιριών σε ζητήματα οδικής ασφάλειας  ξεπερνά τα στενά όρια της ενασχόλησής τους και δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια όλων μας.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές να είδαμε αμέτρητα συνεργεία στους δρόμους να επισκευάζουν κακοτεχνίες, ωστόσο το πρόβλημα της φθοράς του οδοστρώματος, των κακοτεχνιών και των κατεστραμμένων διαγραμμίσεων παραμένει καθημερινός πονοκέφαλος για τους οδηγούς.

Μια κακοτεχνία στο δρόμο δεν έχει να κάνει μόνο με το χτύπημα και ίσως τη ζημιά του αυτοκινήτου μας, αλλά είναι άμεσο ζήτημα ασφάλειας.

Ο οδηγός πολύ εύκολα μπορεί να χάσει τον έλεγχο του οχήματος είτε προσπαθώντας να αποφύγει μια λακκούβα, είτε πέφτοντας μέσα.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες έχει σχιστεί ένα ελαστικό με αποτέλεσμα να έχουμε ένα ανεπιθύμητο κλατάρισμα δυσκολεύοντας τη ζωή του οδηγού. Ταυτόχρονα σε ένα οδόστρωμα με πολλές ανωμαλίες το φρενάρισμα γίνεται απρόβλεπτο καθώς το σύστημα πέδησης και το ABS δεν λειτουργούν πάντα αποτελεσματικά.

Για τις μοτοσικλέτες δε, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο καθώς η συνάντηση με μια λακκούβα μπορεί να οδηγήσει σε πτώση και κατ’ επέκταση σε έναν τραυματισμό. Συνολικά, μια κακοτεχνία στο οδόστρωμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα με κοστοβόρες ζημιές, τραυματισμούς και φυσικά ψυχολογική αναστάτωση.

Advertisement

Κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί αρκετές δράσεις από εταιρείες με έντονο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης που έχουν στόχο να προσφέρουν έργο και να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Advertisement

Έχουμε δει εταιρείες να δημιουργούν εφαρμογές ενημέρωσης για τα σημεία με ανωμαλίες στο οδόστρωμα, έχουμε δει εταιρείες να αναλαμβάνουν να βάψουν διαγραμμίσεις και διαβάσεις, ενώ το πιο πρόσφατο παράδειγμα ευαισθητοποίησης στον τομέα της οδικής ασφάλειας είναι το βαν της Hellas Direct που επισκευάζει λακκούβες.

Σε συνεργασία με τους Δήμους, το βαν του Safe Roads project της Hellas Direct πηγαίνει όπου χρειάζεται. Τηρώντας όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, το εξειδικευμένο συνεργείο κλείνει λακκούβες και φτιάχνει ξεθωριασμένες διαβάσεις.

Advertisement

Οι εργασίες γίνονται συνήθως νυχτερινές ώρες όταν η κίνησης στους δρόμους είναι ελάχιστη προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η κυκλοφορία στους δρόμους. Παράλληλα, το Safe Roads συνεχίζει τις υπόλοιπες δράσεις επιδιορθώνοντας ξεθωριασμένες σχολικές διαβάσεις και διαγραμμίσεις.

Η δράση της Hellas Direct πάνω στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας δεν είναι καινούρια καθώς η εταιρεία ασχολείται ενεργά από το 2017 με πράξεις και όχι με λόγια. Αρχικά, ξεκίνησε να βάφει διαβάσεις και διαγραμμίσεις σε φθαρμένους δρόμους, ενώ το 2022 αντί να δημιουργήσει πακέτα προσφορών για την Black Friday, επένδυσε στην επισκευή και αναβάθμιση σχολικών διαβάσεων.

Η πρόληψη σε όλα τα επίπεδα είναι το πρώτο μέλημα όλων και για την μείωση των ατυχημάτων πρέπει αρχικά οι δρόμοι μας να είναι ασφαλείς. Το van Safe Roads δεν περιμένει να συμβεί πρώτα το κακό και έπειτα να δράσει. Κινητοποιείται για να φτιάξει τη ζημιά πριν γίνει κάποιο ατύχημα και αυτός είναι ο πραγματικός και μόνος τρόπος να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στην καθημερινότητά μας.

Η αποδοχή της πρωτοβουλίας της Hellas Direct είναι ιδιαίτερα μεγάλη και ενδεικτικές είναι οι παρακάτω δηλώσεις των δημάρχων δύο δήμων που ήδη συνεργάζονται με το πρόγραμμα.

Γιώργος Μαρκόπουλος, δήμαρχος Γαλατσίου

Τα παιδιά είναι πάντα η προτεραιότητά μας στον Δήμο Γαλατσίου και είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν στην ασφάλειά τους. Ειδικότερα, η ασφάλεια των μετακινήσεων παιδιών και γονέων, από και προς τα σχολεία της πόλης μας, αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο.

Ήδη οι γονείς αγκάλιασαν την εξαιρετική πρωτοβουλία της Hellas Direct να μεταμορφώσει σχολικές διαβάσεις με τη βελτίωση της σήμανσης στον δρόμο, με νέες φωτεινές πινακίδες και επιδιόρθωση υποδομών στον Δήμο Γαλατσίου και έχουμε σκοπό να επεκτείνουμε αυτή την προσπάθεια σε όλα τα σχολεία του δήμου μας, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι είχε θετικά αποτελέσματα.

Τα ζητήματα οδικής ασφάλειας χρειάζονται άμεσες λύσεις με πράξεις και γι’ αυτό έχει προγραμματιστεί η επισκευή και αναβάθμιση των σχολικών διαβάσεων σε όλη την πόλη.

Ιωάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης

Η συνεργασία μας με την εταιρεία Hellas Direct, σχετικά με το Safe Roads project για την επιδιόρθωση βλαβών οδοστρώματος, ανέδειξε τη δέσμευση μας για την ασφάλεια των πολιτών και κυρίως των μαθητών μας, καθιστώντας τις οδούς της πόλης μας πιο ασφαλείς μετά την επισκευή των δρόμων και των σχολικών διαβάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Safe Roads Project: Η Hellas Direct κάνει τους δρόμους πιο ασφαλείς
Hellas Direct: Αλλάζει την ασφάλεια για τα καλά!
Hellas Direct: Safe Roads Project για την ασφάλεια όλων