Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό πυροσβεστικό στον κόσμο

Ελλάδα 15:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό πυροσβεστικό στον κόσμο

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό πυροσβεστικό στον κόσμο

ΝΕΑ

Το απίστευτο Bulldog 4X4 είναι το πυροσβεστικό που χρειαζόμαστε στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Η χώρα μας τα τελευταία καλοκαίρια έχει ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα από εκτεταμένες πυρκαγιές σε δασικές περιοχές. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ότι μπορούν για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις, ωστόσο χρειάζονται περισσότερο και ισχυρό εξοπλισμό για να τα βάλουν με τις μεγάλες φωτιές.

Ένα από τα οχήματα που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στην καταπολέμηση των πυρκαγιών είναι το Bulldog 4X4. Πρόκειται για ένα φορτηγό διαστάσεων μαμούθ το οποίο πολύ απλά δεν σταματάει πουθενά.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Bulldog είναι τα θηριώδη ελαστικά του τα οποία έχουν εξελιχθεί για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί στα πιο δύσβατα τερέν και μάλιστα να πατήσει σε περιοχές που καίει η φωτιά καθώς έχουν πυροπροστασία.

Το πυροσβεστικό όχημα μπορεί να μεταφέρει 7.500 λίτρα νερό το οποίο εκτοξεύει τόσο από την κεντρική μάνικα, όσο και από μεγάλα κανόνια ψεκασμού στο εμπρός μέρος. Επιπλέον, μπορεί να εκτοξεύσει έως και 4.500 λίτρα νερού το λεπτό. Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 63 εκατοστά και το βάρος του ξεπερνάει τους 13 τόνους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανατριχιαστικά τα στοιχεία για τις πυρκαγιές – Έρχεται νέο turbo πυροσβεστικό όχημα (+video)
Όλα ήρθαν ξαφνικά τούμπα για πυροσβεστικό στη Νέα Υόρκη (+video)
Addax: Ένα ηλεκτρικό πυροσβεστικό για το Δήμο Κέρκυρας