Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Addax: Ένα ηλεκτρικό πυροσβεστικό για το Δήμο Κέρκυρας

  • newsautoteam

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων προμηθεύτηκε ένα αμιγώς ηλεκτρικό ελαφρό φορτηγό Addax, ειδικά διασκευασμένο για αποστολές πυρόσβεσης.

Τα ελαφρά φορτηγά Addax, μπορούν να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε επαγγελματία ή οργανισμού.

Μπορούν να κινηθούν  σχεδόν οπουδήποτε, έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα στις δύσκολες συνθήκες  των πόλεων. Λειτουργικά και ανθεκτικά, μπορούν να φέρουν  εις πέρας οποιαδήποτε εργασία, σε σχέση  με άλλα ηλεκτρικά  οχήματα.

Επιπλέον, για εξειδικευμένες εργασίες, η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, η οποία εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα τα Addax μπορεί να προμηθεύσει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές (Δήμους – Περιφέρειες, Οργανισμούς) με οχήματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες τους, με διαστάσεις που τους επιτρέπει να περάσουν ακόμη και από στενούς δρόμους και σοκάκια, εκεί  όπου τα παραδοσιακά φορτηγά δεν έχουν καμιά πιθανότητα πρόσβασης.

Αποτελούν τον ιδανικό στόλο οχημάτων κοινής ωφέλειας, για τις πόλεις που επιθυμούν να στραφούν στην βιώσιμη κινητικότητα, προστατεύοντας τους κατοίκους τους  τόσο από τις επιβλαβείς εκπομπές ρύπων, όσο και από την ηχορύπανση.

Εκτός των παραπάνω, τα ελαφρά φορτηγά της Addax διατηρούν  σημαντικό πλεονέκτημα  στους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας. Οι καμπίνες των οχημάτων αυτών  είναι από τις υψηλότερες (2 μέτρα) και πιο ευρύχωρες (1,4 μέτρα) στην αγορά και εξοπλίζονται με  διπλό σύστημα ανάρτησης, τόσο εμπρός όσο και πίσω.

 

Για την κίνηση των αμιγώς ηλεκτροκίνητων ελαφρών φορτηγών Addax, φροντίζει μια νέα γενιά μπαταριών  με τεχνολογία LiFePO4, που προσφέρει:

  • Εκτιμώμενο χρόνο ζωής (των μπαταριών) στα 10 έτη, που  μπορεί να επεκταθεί  και για άλλες χρήσεις, όπως για παράδειγμα ως μέσο αποθήκευσης ενέργειας σε φωτοβολταϊκά συστήματα.
  • Απαλλαγή από το σύνδρομο του «memory effect», που σημαίνει ότι επαναφορτίζονται όποτε το επιθυμεί ο χρήστης. Αυτό είναι ιδανικό, στην περίπτωση ευκαιριακών επαναφορτίσεων με ταχυ-φορτιστή.
  • Μεγάλη χωρητικότητα, καθώς το περιορισμένο βάρος τους προσφέρει επιπλέον χωρητικότητα για φορτίο από 200 έως 300 κιλά
  • Ενισχυμένη ασφάλεια, καθώς τα στοιχεία είναι απαλλαγμένα από σπάνια μέταλλα, που ενέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς.
  • Έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο, σε σύγκριση με τις μπαταρίες μολύβδου και τις παραδοσιακές μπαταρίες Ιόντων –Λιθίου, που αποδείχθηκαν εξαιρετικά ρυπογόνες και δύσκολο να ανακυκλωθούν. Οι μπαταρίες των φορτηγών Addax είναι ανακυκλώσιμες και δεν χρησιμοποιείται κοβάλτιο ως προϊόν παιδικής εργασίας.

Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα ελαφρά φορτηγά Addax, κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο Βέλγιο, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος χρήσης (συντήρηση, καύσιμα και έκτακτες βλάβες), κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για στόλους οργανισμών, Δήμων και Περιφερειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., επενδύει στην πράσινη ενέργεια (+video)
Τάκης Θεοχαράκης: «Μας ενδιαφέρει η υγιής ανάπτυξη»
Διάκριση για τη Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto