ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο supercar της Donkervoort

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο supercar της Donkervoort

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο supercar της Donkervoort

ΝΕΑ

Η μικρή oλλανδική εταιρεία παρουσίασε μετά από μια δεκαετία ένα νέο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο της Donkervoort ονομάζεται F22 και «νονά» του είναι η κόρη του επικεφαλής της μάρκας που ονομάζεται Filippa και έδωσε το F του ονόματός της

Κατά τα άλλα το F22 έχει, όπως άλλωστε επιτάσσει η παράδοση της μάρκας, ελεύθερους τροχούς και ένα σφηνοειδές σχήμα. Το πλαίσιο είναι μικτό καθώς συνδυάζει χάλυβα και ανθρακόνημα ενώ το μήκος μόλις που ξεπερνά τα 4,0 μέτρα.

Το βάρος έχει διατηρηθεί και πάλι σύμφωνα με την προσφιλή συνήθεια της Donkervoort εξαιρετικά χαμηλά. Μόλις στα 750 κιλά χάρη και στην αφαιρούμενη οροφή από ανθρακονήματα, ενώ η ανάρτηση είναι παντού με διπλά ψαλίδια.

Advertisement
Advertisement

Το αυστηρά διθέσιο εσωτερικό είναι μινιμάλ, με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια δεύτερη οθόνη μπροστά από το συνοδηγό, ενώ αυτό που εκπλήσσει είναι η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ που φτάνει σχεδόν τα 300 λίτρα.

Από πλευράς κινητήρα η συνεργασία των Ολλανδών με την Audi συνεχίζεται και έτσι το F22 κινείται από τον turbo πεντακύλινδρο των 2.500 κυβικών που αποδίδει 500 ίππους και 640 Nm. Ο οποίος συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων που στέλνει τη διαθέσιμη ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού Torsen.

Advertisement

Θεωρητικά με μια αναλογία κιλών ανά ίππο μόλις 1,5 οι επιδόσεις του F22 πρέπει να είναι εξαιρετικές, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις τιμές που ανακοινώνει επίσημα η ολλανδική εταιρεία: 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα που προσεγγίζει σχεδόν τα 300 χλμ./ώρα.

Advertisement

Αξιοσημείωτη είναι η πλευρική επιτάχυνση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2,15 g, ενώ ο υποψήφιος ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ υδραυλικής και ηλεκτρικής υποβοήθησης για το σύστημα διεύθυνσης.

Advertisement

Η Donkervoort θα κατασκευάσει συνολικά 75 F22, αλλά διαθέσιμα είναι μόνο τα 25, μιας και τα υπόλοιπα 50 έχουν ήδη προπωληθεί. Έναντι 245 χιλιάδων ευρώ προ φόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Audi RS 3 στην Ελλάδα
Δοκιμάζουμε το κορυφαίο Audi TT RS Coupe
Νέο μοντέλο από την Donkervoort το Σεπτέμβριο (+video)