Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το καλεντάρι της 1ης σεζόν της Extreme E

Ελλάδα 15:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το καλεντάρι της 1ης σεζόν της Extreme E

ΝΕΑ

Αυτό είναι το καλεντάρι της 1ης σεζόν της Extreme E

ΝΕΑ

Η Extreme E, ο επαναστατικός θεσμός αγώνων με ηλεκτρικά εκτός δρόμου οχήματα που θα αποτελέσει Δούρειο Ίππο για να αυξήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για περιβαλλοντικά προβλήματα, ανακοίνωσε το καλεντάρι της παρθενικής της σεζόν!

Advertisement
Advertisement

Αυτή αρχίζει τον Ιανουάριο του 2021 και περιλαμβάνει πέντε στάσεις, σε τέσσερις ηπείρους, με κάθε μία εξ αυτών να τονίζει το αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και της ανθρώπινης επιρροής σε μερικές από τις πιο ακραίες και απομονωμένες περιοχές του πλανήτη.

Προάγοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα και το ρόλο ηλεκτρικών οχημάτων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο άνθρωπος πίσω από αυτό το θεσμό, ο Alejandro Agag, είναι ο ιδρυτής της Formula E.

Εφαλτήριο του ταξιδιού θα είναι ο αγώνας στη θρυλική Lac Rose, της ροζ λίμνης της Σενεγάλης που βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα έξω από το Ντακάρ, με φόντο τη δυτική ακτή της Αφρικής. Αν θέλετε, δεδομένου και του off-road χαρακτήρα του θεσμού, η εκκίνηση από το πάλαι-ποτέ σημείο τερματισμού του πιο φημισμένου rally-raid, είναι μάλλον ταιριαστή.

Advertisement
Advertisement

Το RMS St. Helena, το παλιό πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού, θα βρίσκεται στα παράλια του Ατλαντικού, όντας το πρώτο πλωτό paddock στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και μετά, θα βάλει πλώρη για τη Σουηδική Αραβία όπου τον Μάρτιο θα έχουμε τη μάχη στην έρημο της Σαουδική Αραβίας.

Η συνέχεια θα είναι σε υψόμετρο και συγκεκριμένα στην καρδιά τον Ιμαλαίων, την Κοιλάδα Κάλι Γκαντάκι, τον Μάιο του 2021. Πρόκειται για το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο, με την αγωνιστική διαδικασία να λαμβάνει χώρα 2750 πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τον Αύγουστο σειρά έχει η Γροιλανδία και το Κανγκερλουσουάκ, με τα αγωνιστικά οχήματα να μάχονται με φόντο τους παγετώνες, περνώντας το μήνυμα της ταχεία υποχώρησής τους λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Advertisement

Η τελευταία μάχη της πρώτης σεζόν, θα είναι στα τροπικά δάση του Αμαζονίου και συγκεκριμένα στη περιοχή Παρά τη Βραζιλίας.

Το καλεντάρι της Extreme E για το 2021:

Advertisement

22-23-24 January:  Lac Rose, Dakar, Senegal
4-5-6 March:  Sharaan, Al-‘Ula, Saudi Arabia
6-7-8 May:  Kali Gandaki Valley, Mustang District, Nepal
27-28-29 August: Kangerlussuaq, Greenland
29-30-31 October: Santarém, Pará, Brazil

Αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στην Extreme E θα είναι η Continental.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Και ο Newey στην Extreme E
Το ηλεκτρικό SUV Extreme E με ελαστικά Continental
O Ogier θα αποσυρθεί στο τέλος του 2020