Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Και ο Newey στην Extreme E!

Ελλάδα 0:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και ο Newey στην Extreme E!

ΑΓΩΝΕΣ

Και ο Newey στην Extreme E!

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά τον Sebastien Ogier, άλλη μία σημαντική προσωπικότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναμένεται να έχει ρόλο στην Extreme E.

Advertisement
Advertisement

O λόγος για τον επικεφαλής τεχνικό υπεύθυνο της Red Bull, Adrian Newey! Ο Βρετανός που θεωρείται από τους κορυφαίους σχεδιαστές στην ιστορία του μαγικού κόσμου της Formula 1, αναμένεται να έχει ρόλο στην ομάδα Veloce που θα λάβει μέρος στο θεσμό που θα «πατήσει γκάζι» το 2021.

Σε αυτόν, δώδεκα ομάδες θα αγωνίζονται με αμιγώς ηλεκτρικά SUV, σε πέντε μοναδικές τοποθεσίες ανά την υφήλιο, επιδιώκοντας να αυξηθεί το ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Με τον πρώτο αγώνα να ανακοινώνεται πως θα λάβει χώρα στους παγετώνες της Γροιλανδίας!

Ο 60χρονος τεχνικός θα έχει το ρόλο του… επικεφαλής οραματιστή της ομάδας, προσφέροντας την εμπειρία που έχει αποκτήσει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

«Όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στη Veloce Racing, έχουμε πραγματικό πάθος για τους αγώνες, τον ανταγωνισμό, την προηγμένη τεχνολογία. Όμως παράλληλα και ενδιαφέρον για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας. Είμαστε λοιπόν πανευτυχείς που λαμβάνουμε μέρος στην Extreme E. Ο θεσμός αυτός αποτελεί εξαιρετική πλατφόρμα για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών αλλά και για να τραβήξει την προσοχή του κοινού στα προβλήματα του περιβάλλοντος», είπε ο Newey στο βρετανικό Autosport.

Τα ελαστικά για τον εν λόγω θεσμό θα κατασκευάζονται από τη Continental.