Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ogier θα αποσυρθεί στο τέλος του 2020

Ελλάδα 2:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Ogier θα αποσυρθεί στο τέλος του 2020

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ogier θα αποσυρθεί στο τέλος του 2020

ΑΓΩΝΕΣ

Πιστός στο χρονοδιάγραμμά του σε ότι αφορά στο τέλος της καριέρας του στο WRC παρουσιάζεται ο Sebastien Ogier.

Advertisement
Advertisement

O έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μας είχε επιβεβαιώσει σε πρόσφατη συνέντευξή μας, πως το συμβόλαιο που θα υπέγραφε ενόψει της σεζόν 2019 του WRC, θα ήταν και το τελευταίο του. Και επιμένει πως αυτή η διετής δέσμευση με τη Citroen, θα σημάνει και τους τίτλους τέλους.

«Το έχω πει πολλές φορές. Εξακολουθώ να δέχομαι την ίδια ερώτηση, ίσως δεν με πιστεύουν. Δεν έχω πλάνο να συνεχίσω μετά το 220, η συμφωνία με τη Citroen ήταν εξ αρχής διετής», είπε ο Γάλλος στο motorsport.com.

Ποιο θα είναι όμως το επόμενο βήμα για τον Ogier; Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα εμπλακεί στο θεσμό της Extreme E που «πατάει γκάζι» από το 2021, έχοντας το ρόλο του πρεσβευτή του θεσμού.

Advertisement
Advertisement

«Χαίρομαι πολύ με την εμπλοκή μου στην Extreme E γιατί μου αρέσει η ιδέα του εγχειρήματος. Ίσως στην πορεία να θέλω να συμμετέχω αλλά προς το παρόν το πλάνο αφορά το να βοηθήσω στην δημιουργία του θεσμού», παραδέχθηκε ο Ogier.

Ο Γάλλος επέστρεψε φέτος στη Citroen, την ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί στο WRC, κυνηγώντας τίτλο με τρίτο διαφορετικό κατασκευαστή. Μετά και τον ένατο γύρο της σεζόν, το Ράλι Φινλανδίας, βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.