Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BYD φτιάχνει το πιο φθηνό plug-in υβριδικό!

Ελλάδα 17:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BYD φτιάχνει το πιο φθηνό plug-in υβριδικό!

ΝΕΑ

Η BYD φτιάχνει το πιο φθηνό plug-in υβριδικό!

ΝΕΑ

Μπορεί να το έχετε μαντέψει ήδη, αλλά είναι κινεζικό. Μικρή σημασία έχει όμως αυτό με τόσο χαμηλή τιμή πώλησης.

Advertisement
Advertisement

Η BYD διαμορφώνει για τα καλά την κινεζική αγορά αυτοκινήτου και σύντομα αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά και την ελληνική. Πρόσφατα, έκλεισε η συμφωνία μεταξύ του κινεζικού κολοσσού και του Ομίλου Σφακιανάκη και αναμένουμε να μάθουμε πότε τα μοντέλα της θα έρθουν στην Ελλάδα.

Στοχεύοντας λοιπόν τον μέσο καταναλωτή, η BYD παρουσίασε το νέο της μοντέλο, το Qin Plus DM-i. Πρόκειται για ένα plug-in υβριδικό σεντάν το οποίο θα έχει τιμή πώλησης 79.800 γουάν στην Κίνα, ήτοι περίπου 10.400 ευρώ!

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να διαθέσει δύο εκδόσεις, η μία εκ των οποίων ονομάζεται Glory Edition και θα είναι ελαφρώς φθηνότερη.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα πρόωσης θα είναι το ίδιο και για τις δύο εκδόσεις: Ένας ατμοσφαιρικό σύνολο των 1,5 λίτρων θα κινεί το σύνολο, ο οποίος αποδίδει 110 ίππους. Σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα όμως, η συνολική απόδοση θα φτάνει τους 180 ίππους στην εισαγωγική έκδοση και τους 197 στην πιο ισχύρη.

Η μπαταρία που θα εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία ή θα λειτουργεί επικουρικά, είναι τεχνολογίας Blade, αποκλειστική κατασκευή της BYD. Η μικρότερη θα έχει χωρητικότητα 8,32 kWh και η μεγαλύτερη 18,32 kWh.

Advertisement

To Qin Plus DM-i Glory Edition αναμένεται να είναι αυτό με την μικρότερη, που σημαίνει μία ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των περίπου 50 χιλιομέτρων.

Advertisement

Μερικοί θα πιστεύουν ήδη ότι η ποιότητα κατασκευής στο BYD Qin Plus DM-i θα είναι ελλιπής ή ότι το εσωτερικό θα είναι… φθηνιάρικο. Η πραγματικότητα όμως, απέχει πολύ από οποιαδήποτε τέτοια σκέψη.

Κάθε έκδοση του νέου σεντάν της BYD θα έχει μία πλήρως εξοπλισμένη καμπίνα με μία μεγάλη οθόνη infotainment στο κέντρο του ταμπλό και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Επίσης, κατά επιλογή του αγοραστή, θα μπορούν να προστεθούν δερμάτινα καθίσματα, δερμάτινη επένδυση στο ταμπλό και αεραγωγοί.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε ή αν θα λανσαριστεί στην Ελλάδα, αλλά αν δούμε το Qin Plus DM-i και στη χώρα μας, έστω και με τη διπλάσια τιμή, λογικά θα γίνει ανάρπαστο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα τα μοντέλα της BYD – Πόσο κοστίζουν
Τα νέα μοντέλα που θα δούμε στη Γενεύη!
Αποκάλυψη: Ποιος φέρνει τα αυτοκίνητα της μεγάλης BYD στην Ελλάδα;