Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το αμερικάνικο Erebos X με τους 847 ίππους

Ελλάδα 4:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το αμερικάνικο Erebos X με τους 847 ίππους

ΝΕΑ

Αυτό είναι το αμερικάνικο Erebos X με τους 847 ίππους

ΝΕΑ

Η Parker Brothers Concepts με έδρα στη Florida των ΗΠΑ, βασίζεται πάνω σε ένα πρωτότυπο της Mercedes-AMG και παρουσιάζει το εξωπραγματικό Erebοs X.

Advertisement
Advertisement

Το αμερικανικής κατασκευής –κατόπιν παραγγελίας- supercar τροφοδοτείται από έναν twin turbo V8 απόδοσης 847 ίππων και υπόσχεται επιδόσεις ανάλογες της εμφάνισης.

Η έμπνευση για τη δημιουργία του Erebos X, προήλθε από το πρωτότυπο Mercedes- AMG Vision Gran Turismo του 2013 και τώρα, 10 χρόνια μετά, η Parker Brothers Concepts δίνει τη δυνατότητα σε όσους μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά την κατασκευή του, να το παραγγείλουν. Να θυμίσουμε πως το πρωτότυπο του 2013 της Mercedes-AMG, είχε δημιουργηθεί για το ηλεκτρονικό παιχνίδι Gran Turismo.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, το πρωτότυπο πήρε «σάρκα και οστά» και παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το 2013, ενώ το είδαμε και στην ταινία Justice League του 2017, να το οδηγεί ο Bruce Wayne (ο χαρακτήρας που γίνεται κατά το δοκούν, ο Batman). Όλες οι λεπτομέρειες πάνω στο Erebos X προέρχονται από το πρωτότυπο της Mercedes-AMG.

Σε αυτές συγκαταλέγονται και οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω αλλά και τα φώτα, καθώς και οι αναλογίες του αμαξώματος. Πολύ χαρακτηριστική ομοιότητα είναι και τα τρία στρογγυλά ογκώδη χειριστήρια στην κεντρική κονσόλα της διθέσιας καμπίνας, όπου το φωσφοριζέ κίτρινο τονίζει το ιδιαίτερο αισθητικό υπόβαθρο.

Advertisement

Η Parker Brothers πρόσθεσε επίσης μερικές πινελιές, όπως είναι η τεράστια πίσω αεροτομή, τα πίσω φώτα LED και τα αεροδυναμικά καλύμματα των τροχών. Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται πως ο twin turbo V8 με τον οποίο εφοδιάζεται το μοντέλο, αποδίδει 847 ίππους που καταλήγουν στους τροχούς του πίσω άξονα.

Advertisement

Σύμφωνα με την PBC, το Erebos X ζυγίζει μόνο 1.233 κιλά, έχει τελική ταχύτητα 324 χλμ./ώρα και για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, επιταχύνει σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα. Η εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει ένα, ενώ το σύνολο της παραγωγής με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα περιοριστεί στις 10 μονάδες με το κόστος της κάθε μιας να ξεκινά από τα 1,37 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Leclerc: Πήρε στο κυνήγι τους κλέφτες με την Ferrari του! (+video)
Η MG επιστρέφει στην Ελλάδα – Ποιος Όμιλος την φέρνει
Δήμος «λαδώνει» οδηγούς…

Advertisement