Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο ’80s BMW που μπορείς να αγοράσεις

Ελλάδα 19:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η πιο ’80s BMW που μπορείς να αγοράσεις

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο ’80s BMW που μπορείς να αγοράσεις

ΝΕΑ

Μόλις τρεις BMW M1 στο συγκεκριμένο χρωματισμό παράχθηκαν και τώρα μία από αυτές μπορεί να γίνει δική σας.

Advertisement
Advertisement

Η BMW στην πορεία της έχει ανά καιρούς δημιουργήσει και παράξει εντελώς αντισυμβατικά αυτοκίνητα. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τη θρυλική BMW M1 η οποία για μόλις τρία χρόνια (1978-1981) βγήκε στην παραγωγή με μόλις 399 μονάδες να παραδίδονται στους πελάτες της μάρκας. Από αυτές τις 399, τρεις βγήκαν με τον λευκό χρωματισμό Polaris Metallic και πλέον μία από αυτές βρίσκεται σε διαδικασία δημοπρασίας.

Η συγκεκριμένη BMW M1 βγήκε από το εργοστάσιο το 1981 και παραδόθηκε στην αντιπροσωπεία της Γαλλίας. Το αυτοκίνητο πουλήθηκε στην Ιαπωνία το 1983 και έμεινε εκεί μέχρι το 2006 όταν και επέστρεψε στην Ευρώπη και το Βέλγιο. Δέκα χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στην Αμερική και εκεί δέχτηκε μια σημαντική ανακατασκευή. Μάλιστα ο ιδρυτής του BMW M1 Club στις ΗΠΑ κατάφερε να βρει το εργοστασιακό χρώμα του αυτοκινήτου και το έβαψε ξανά δίνοντας του νέα ζωή.

Advertisement
Advertisement

Η BMW M1 του 1981 είναι εξοπλισμένη με έναν 6κύλινδρο κινητήρα 3.5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 273 ίππους και 324 Nm ροπής. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 5τάχυτο μηχανικό και η τελική του ταχύτητα έφτανε τα 260 χλμ./ώρα.

Το αυθεντικό αυτοκίνητο βρίσκεται σε διαδικασία δημοπρασίας από τον Οίκο RM Sotheby’s και αναμένεται να πιάσει την τιμή των 800.000 ευρώ. Συνοδεύεται από πιστοποιητικό αυθεντικότητας, έχει όλα τα γνήσια έγγραφα, τα αυθεντικά εργαλεία, ακόμα και φωτογραφίες από την παραμονή του στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρέξτε για μηχανικά κιβώτια όσο υπάρχουν ακόμα!
Η μυστική i16 της BMW που δεν είδε ποτέ το φως του ήλιου
Η BMW XM μπορεί να γίνει ακόμα πιο εμφατική (+video)