Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Ferrari 488 GT3 EVO

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η νέα Ferrari 488 GT3 EVO

ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Ferrari 488 GT3 EVO

ΝΕΑ

Η αγωνιστική εκδοχή της Ferrari 488 GT3 EVO, λανσαρίστηκε μόλις με νέο body kit, αεροδυναμικές βελτιώσεις στο αμάξωμα και εργονομικές στην καμπίνα.

Advertisement
Advertisement

 

Αυτή είναι η Ferrari 488 GT3 EVO του 2020 που μόλις λανσαρίστηκε από την Ιταλική εταιρεία. Είναι η βελτιωμένη έκδοση του αγωνιστικού της Ferrari για τις κατηγορίες GT3, Blancpain GT και το πρωτάθλημα International GT Open. Στην έκδοση αυτή, οι αεροδυναμικές αναβαθμίσεις, ο περιορισμός του βάρους, οι βελτιώσεις στην εργονομία της καμπίνας και η καλύτερη αξιοπιστία, είναι τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά για το αυτοκίνητο του 2020.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει η αεροδυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου προς το καλύτερο, είναι προϊόν περισσότερων από 18.000 ωρών σε προσομοιωτές και δοκιμές σε τούνελ για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των αλλαγών. Μεγαλύτεροι αεραγωγοί στο αμάξωμα καθώς και τα βοηθήματα όπως είναι η αεροτομή στο πίσω μέρος και το splitter εμπρός, έχουν συμβάλλει στην αύξηση της κάθετης δύναμης.

Advertisement

Στην καμπίνα, η Sabelt έχει περιποιηθεί τη σχεδίαση των καθισμάτων που είναι ελαφρύτερα, με ανασχεδιασμένες ζώνες ασφαλείας και πόρπες. Το μεταξόνιο της αγωνιστικής εκδοχής, είναι μεγαλύτερο από αυτό της έκδοσης δρόμου και σε αυτό οφείλεται η μικρότερη φθορά των ελαστικών. Επιπλέον, το συνολικό βάρος είναι μικρότερο από αυτό του προκάτοχου μοντέλου- κάτι που σημαίνει πως στην αγωνιστική χρήση, το αυτοκίνητο θα πρέπει να μεταφέρει περισσότερο έρμα για να είναι σύννομο προς τους κανονισμούς της FIA για τους αγώνες της κατηγορίας GT3.

Advertisement

Ο κινητήρας της 488 GT3 EVO, είναι ένας twin turbo V8 με χωρητικότητα 3,9 λίτρων που αποδίδει στην αγωνιστική έκδοση 660 ίππους, με τη χρήση μιας συγκεκριμένης για τη χρήση αυτή, κεντρικής μονάδας διαχείρισης.