Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η καινούργια BMW 4 Gran Coupe

Ελλάδα 7:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η καινούργια BMW 4 Gran Coupe

ΝΕΑ

Αυτή είναι η καινούργια BMW 4 Gran Coupe

ΝΕΑ

Η σειρά 4 της BMW ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της καινούργιας 4 Gran Coupe που ακολουθεί βέβαια τη νέα αισθητική της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Πρεμιέρα λοιπόν και για την BMW 4 Gran Coupe, η οποία ακολουθεί κατά γράμμα τη λογική των υπόλοιπων εκδόσεων της σειράς 4, αλλά και της 3 με την οποία άλλωστε έχουν πολλά κοινά.

Έτσι λοιπόν και το οικογενειακό κουπέ έχει μεγαλώσει αρκετά σε όλες του τις διαστάσεις -το μήκος του αυξήθηκε κατά 14,3 εκατοστά φτάνοντας τα 4,783 μέτρα, ενώ η αύξηση του μεταξονίου είναι 4,6 εκατοστά (συνολικά 2,8567 μέτρα)- έχει γίνει σαφώς πιο αεροδυναμικό (συντελεστής οπισθέλκουσας 0,26) και φυσικά διαθέτει και αυτό τη μεγάλη μάσκα. Η οποία ναι μεν ξεκίνησε ως αμφιλεγόμενη αλλά πλέον γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτή.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά πρόκειται για ένα κομψό αμάξωμα που διατηρεί τα χαρακτηριστικά των κουπέ της μάρκας, μεταξύ αυτών και τα παράθυρα χωρίς πλαίσια και στις εκδόσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν και το M έχει έναν πιο σπορ προσανατολισμό.

Στο εσωτερικό η αύξηση των διαστάσεων και του μεταξονίου έχει βελτιώσει τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ από 470 έως 1.290 λίτρα). Ταυτόχρονα έχει δοθεί έμφαση στην πρακτικότητα (οι πλάτες του πίσω καθίσματος π.χ. διπλώνουν σε τρία τμήματα με αναλογία 40:20:40), ενώ χαρακτηριστική είναι η ψηλή κονσόλα όσο και η οπτική συνέχεια του ταμπλό στις επενδύσεις των θυρών.

Advertisement

Τα σπορ καθίσματα και το σπορ τιμόνι με τη δερμάτινη επένδυση είναι στάνταρ, όπως στάνταρ είναι η οθόνη αφής των 8,8 ιντσών του iDrive και μια έγχρωμη οθόνη 5,1 ιντσών στον πίνακα οργάνων. Ο οποίος προαιρετικά είναι ψηφιακός με διαγώνιο 12,3 ιντσών και συνδυάζεται και με οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα infotainment. Από το οποίο ελέγχονται, μεταξύ άλλων και οι πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης όσο και τα πολλά συστήματα υποβοήθησης.

Το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα των κινητήρων που ξεκινά με το δίλιτρο σύνολο των 184 ίππων της 420i. Ακολουθεί ο καινούργιος, επίσης 2.000 κυβικών της 430i που αποδίδει και πάλι 245 ίππους, ενώ η κορυφαία έκδοση είναι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο εξακύλινδρος των 3.000 κυβικών και των 374 ίππων της τετρακίνητης Μ440i xDrive. Η οποία χρειάζεται 6,6 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h και όπως και η 420d με τον δίλιτρο diesel των 190 ίππων που συνδυάζεται και με τετρακίνηση, διαθέτει και ήπια υβριδική υποβοήθηση με δευτερεύον ηλεκτρικό κύκλωμα 48V.

Advertisement

Η νέα BMW 4 Gran Coupe θα είναι διαθέσιμη προς τα τέλη του έτους και σε μια τιμή που θα κυμαίνεται γύρω στις 55.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Νέα BMW 420d
Η ηλεκτρική Neue Klasse είναι το μέλλον της BMW
BMW i4: Πλήρης αποκάλυψη και σπορ έκδοση i4 Μ50

Advertisement