Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιά είναι η επίσημη ονομασία του νέου SUV της Smart;

Ελλάδα 16:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιά είναι η επίσημη ονομασία του νέου SUV της Smart;

ΝΕΑ

Ποιά είναι η επίσημη ονομασία του νέου SUV της Smart;

ΝΕΑ

Η Smart γνωστοποιεί το όνομα στο οποίο θα «ακούει» το SUV της και δίνει στη δημοσιότητα ένα σετ φωτογραφιών από τη φάση δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Το σημαντικότερο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της αναμένεται να ανοίξει σύντομα η Smart, μιας και ετοιμάζεται να εισέλθει δυναμικά στον ραγδαίως αναπτυσσόμενο κόσμο των SUV.

Πριν από λίγες ώρες, η εταιρεία αποκάλυψε και την ονομασία του επερχόμενου ριζοσπαστικού ηλεκτρικού μοντέλου της, το οποίο θα ακούει στο όνομα “Smart #1”.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας (πλέον αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της Mercedes και της κινεζικής Geely), το όνομα του SUV πόλης αποπνέει απλότητα, ενώ «το σύμβολο #, το οποίο συνήθως προηγείται των σημαντικότερων θεμάτων στα social media, υποδηλώνει το πνεύμα πρωτοπορίας της smart στην ψηφιακή εποχή».

Advertisement
Advertisement

Πέρα από την ονομασία του νέου της τέκνου, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα και κάποιες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, «τραβηγμένες» κατά τη φάση δοκιμών σε παγωμένα (-40°C)  κινεζικά εδάφη.

Η εκτενής χρήση καμουφλάζ κρύβει τεχνηέντως τα «επίμαχα» σημεία από τη σιλουέτα του μοντέλου, αν και δεν απαγορεύει πλήρως την άντληση κάποιων χρήσιμων στοιχείων.

Είναι ξεκάθαρο ότι το αυτοκίνητο παραγωγής θα κληρονομεί σχεδόν απαράλλακτη την εμφάνιση του πρωτότυπου. Στο μπροστινό μέρος θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί ο φουτουριστικός προφυλακτήρας, πάνω από τον οποίο θα εδρεύουν φώτα ημέρας σε σχήμα “>”, γεφυρωμένα από μια λεπτή LED μπάρα, όπου θρονιάζει η ονομασία της μάρκας, smart.

Advertisement

Πανομοιότυπο σχεδιαστικό μοτίβο θα έχουν και τα φώτα στο πίσω μέρος, προσδίδοντας στο Smart #1 φουτουριστικό χαρακτήρα, απογαλακτισμένο, όμως, από στιλιστικές υπερβολές.

Μια από τις διαφοροποιήσεις αφορά την προσθήκη «αεροκουρτίνων» στις δύο άκρες του προφυλακτήρα, κάτι που σε συνδυασμό με τις «κρυφές» χειρολαβές στις πόρτες συνδράμουν στη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, άρα και στον μετριασμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι το Smart #1 θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SEA (Sustainable Electric Architecture) της Geely, και οι διαστάσεις του αμαξώματος θα αντιστοιχούν σε 4,3 μ. μήκος, 1,9 μ. πλάτος και 1,7 μ. ύψος. Επομένως θα αναδειχθεί στο μεγαλύτερο μοντέλο της μάρκας.

Για την κίνησή του θα φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας, στο πίσω μέρος, απόδοσης 250 ίππων και η μπαταρία των 70 kWh θα εξασφαλίζει περίπου 440 χλμ. αυτονομίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Smart
Ξεχάστε τα αυτοκίνητα! – Έρχονται τα smartphone με τροχούς
Μέσα στο 2022 το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV της smart

Advertisement