Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η δεύτερη υβριδική Bentley και η πιο γρήγορη

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η δεύτερη υβριδική Bentley και η πιο γρήγορη

ΝΕΑ

Αυτή είναι η δεύτερη υβριδική Bentley και η πιο γρήγορη

ΝΕΑ

Η νέα Bentley Flying Spur Hybrid σημείωνει αξιοσημείωτες επιδόσεις και μπορεί να φτάνει τη συνολική αυτονομία των 700 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Η Bentley έχει στόχο να γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030, αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, αρκετά αυτοκίνητά της βρίσκονται στο “μεταβατικό” στάδιο. Όπως για παράδειγμα η περίπτωση της Bentayga και της νεοσύστατης Flying Spur, οι οποίοι φέρουν υβριδικό σύνολο κάτω από το καπό τους.

Η νέα Bentley Flying Spur Hybrid εφοδιάζεται με έναν 2.9 V6 κινητήρα απόδοσης 544 PS και 750 Nm ροπής. Είναι δηλαδή 96 ίππους και 50 Nm ροπής επιπλέον από την υβριδική Bentayga.

Η διαδικασία 0-100 χλμ για την Flying Spur Hybrid ολοκληρώνεται σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα, κατατάσσοντάς το ως την πιο γρήγορη υβριδική Bentley. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 285 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Για όλες τις παραπάνω αξιοσημείωτες επιδόσεις, μεγάλο μέρος ευθύνης έχει ο ηλεκτροκινητήρας 136 ίππων και 400 Nm ροπής, ο οποίος σε συνδυασμό με την μπαταρία ιόντων-λιθίου 14,1 kWh, το πολυτελές μοντέλο μπορεί να κυκλοφορήσει ακόμα και αμιγώς ηλεκτρικά. Για να φορτιστούν πλήρως τα στοιχεία της μπαταρίας χρειάζονται περίπου 2,5 ώρες, ενώ η συνολική αυτονομία της Flying Spur Hybrid αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα. Κινούμενη αμιγώς ηλεκτρικά, η νέα Flying Spur Hybrid έχει αυτονομία 40 χιλιομέτρων.

Advertisement

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης: EV Drive, Hybrid και Hold. Η πρώτη επιλογή είναι το προκαθορισμένο προφίλ, το οποίο επιτρέπει το αυτοκίνητο να κινείται αθόρυβα και ηλεκτρικά, εφόσον υπάρχει διαθέσιμο ηλεκτρικό φορτίο. Στη ρύθμιση Hybrid συνδυάζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ το Hold αποθηκεύει το φορτίο που υπάρχει στην μπαταρία για αργότερα.

Advertisement

Αισθητικά, δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την συμβατική V8 έκδοση. Η παλέτα χρωμάτων περιλαμβάνει εφτά εξωτερικές αποχρώσεις, καθώς και πακέτα εξοπλισμού Mulliner και Blackline. Πατάει επάνω σε 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου, αλλά ο προαιρετικός κατάλογος περιλαμβάνει 21 και 22 ιντσών τροχούς. Η μόνη αναβάθμιση είναι… στα γραφικά της οθόνης αφής 12,3 ιντσών, στην οποία απεικονίζεται η ροή ενέργειας του υβριδικού συστήματος σε πραγματικό χρόνο.

Όλες οι Flying Spurs κατασκευάζονται στην έδρα της Bentley στο Crewe, στο πρώτο εργοστάσιο πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Οι πρώτες παραγγελίες της νέας Bentley Flying Spur Hybrid θα παραδοθούν στα τέλη του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με 760 PS η Bentley Continental GT3 του Pikes Peak
Πρεμιέρα για την σπορτίφ Bentley Bentayga S (+video)
Bentley: Με SUV το ντεμπούτο της στην ηλεκτροκίνηση

Advertisement