Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η Mercedes-AMG GT63 επιταχύνει σαν dragster

Ελλάδα 21:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή η Mercedes-AMG GT63 επιταχύνει σαν dragster

ΝΕΑ

Αυτή η Mercedes-AMG GT63 επιταχύνει σαν dragster

ΝΕΑ

Η Renntech παρουσίασε το πιο ισχυρό μοντέλο που έχει αναβαθμίσει μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Η Renntech είναι μια εταιρεία βελτίωσης η οποία ασχολείται κυρίως με εξελιγμένα αεροδυναμικά πακέτα στα σπορ μοντέλα που αναλαμβάνει να αναβαθμίσει. Αυτήν τη φορά όμως, εκτός από την αεροδυναμική ασχολήθηκε και με την ισχύ με αποτέλεσμα η Mercedes-AMG GT63 Coupe να αποκτήσει επιταχύνσεις επιπέδου dragster.

Η βασική δουλειά έγινε στον δοκιμασμένο κινητήρα V8 των 4.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο έφτασε να αποδίδει 1.196 ίππους και 1.257 Nm ροπής. Για να επιτευχθούν αυτά τα νούμερα (σχεδόν διπλάσια από την στάνταρ απόδοση του κινητήρα) επιστρατεύτηκε δεύτερου επιπέδου αναβάθμιση στα τούρμπο, νέα χαρτογράφηση της ECU, νέα εισαγωγή αέρα από ανθρακονήματα και νέο σύστημα εξάτμισης.

Advertisement
Advertisement

Το κιβώτιο ταχυτήτων παρέμεινε το 9τάχυτο αυτόματο της Mercedes-AMG, ωστόσο εγκαταστάθηκε λογισμικό της Renntech για καλύτερη απόκριση και αμεσότητα. Όλα αυτά δημιούργησαν ένα… τέρας επιδόσεων με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε μόλις 2,44 δευτερόλεπτα, ενώ το 400άρι ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Φυσικά η Renntech δεν παραμέλησε το αεροδυναμικό σκέλος τοποθετώντας ένα πακέτο από ανθρακονήματα στην πίσω ρυθμιζόμενη αεροτομή, τα πλαϊνά μαρσπιέ και τους διαχύτες εμπρός και πίσω που δημιουργούν άφθονη κάθετη δύναμη. Οι ζάντες είναι αλουμινίου 21 ιντσών εμπρός και 22 ιντσών πίσω. Όσο για την τιμή καλό είναι να κρατηθείτε καθώς η αναβάθμιση της Renntech κοστίζει 88.000 ευρώ… χωρίς να περιλαμβάνεται το κόστος του αυτοκινήτου!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η νέα Mercedes-AMG C 63 S E Performance;
Mercedes: Στόχος τα 45 ηλεκτρικά στα επόμενα 7 χρόνια
Night Series από τη Mercedes-Maybach

Advertisement