Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διαρροή: Αυτές είναι οι νέες BMW X1 και iX1!

Ελλάδα 21:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαρροή: Αυτές είναι οι νέες BMW X1 και iX1!

ΝΕΑ

Διαρροή: Αυτές είναι οι νέες BMW X1 και iX1!

ΝΕΑ

Λίγες ώρες πριν από την επίσημη αποκάλυψη του, το compact SUV της BMW έκανε δειλά την εμφάνιση του στο διαδίκτυο.

Advertisement
Advertisement

Αυτή αφορά βέβαια και την ηλεκτρική αδελφή του, την iX1.

Πολύ κοντά στα πρότυπα των μεγαλύτερων BMW που λανσάρονται εδώ και λίγο καιρό, φαίνεται πως θα είναι και η εμφάνιση των X1 και iX1. Αυτές ξεχωρίζουν για την επιβλητική μάσκα με την χαρακτηριστική εισαγωγή, το τετραγωνισμένο και σπορ εμπρός τμήμα, αλλά και τις κομψές χειρολαβές όπως και στις πιο premium προτάσεις των Βαυαρών. Τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα και προσδίδουν κομψότητα, ενώ και στο εσωτερικό έχουν περάσει όλα τα hi-tech καλούδια από τη ναυαρχίδα της εταιρείας. Ξεχωρίζει δηλαδή, η κυρτή οθόνη αφής 10,25 ιντσών, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, αλλά και οι M πινελιές στο δερμάτινο τιμόνι με τις δεκάδες λειτουργίες.

Advertisement
Advertisement

Το μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η αμιγώς ηλεκτρική iX1, καθώς αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της BMW για την επόμενη μέρα στα mainstream ηλεκτρικά SUV. Αυτή αποδίδει από 268 εώς 312 ίππους, ανάλογα τις ανάγκες του οδηγού όταν χρειάζεται πχ να πραγματοποιήσει ένα γρήγορο προσπέρασμα (χάρη σε έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα που μπορεί να δώσει επιπλέον ισχύ για λίγο). Εφοδιάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 64,7 kWh και είναι σε θέση να φορτίσει από 10-80% σε μόλις 29 λεπτά της ώρας (μέχρι 130 kW). Η iX1 διαθέτει δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες και υπόσχεται αυτονομία 438 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Για την Χ1 ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ώρες ακόμη μέχρι να μάθουμε περισσότερα για τα κινητήρια σύνολα με τα οποία θα εφοδιάζεται. Δεδομένη βέβαια η παρουσία των PHEV εκδόσεων, καθώς και της κορυφαίας M35i με δίλιτρο βενζινοκινητήρα και απόδοση 300 και πλέον ίππων. Από πλευράς χώρων πάντως οι Γερμανοί φαίνεται πως έδωσαν… ρέστα, αφού το πόρτπαγκαζ μπορεί να φιλοξενήσει από 540 μέχρι 1.600 λίτρα αποσκευών, αριθμός που θυμίζει σαφώς πολύ μεγαλύτερες κατηγορίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: ΒMW 220i Coupe
Επίσημο: Η νέα BMW 2 Coupe
Νέα BMW M2: Θα εκτοξευθεί στους 490 ίππους;

Advertisement