Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτές είναι οι προβλέψεις για τη ρωσική αγορά αυτοκινήτου το 2020

Ελλάδα 17:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτές είναι οι προβλέψεις για τη ρωσική αγορά αυτοκινήτου το 2020

ΝΕΑ

Αυτές είναι οι προβλέψεις για τη ρωσική αγορά αυτοκινήτου το 2020

ΝΕΑ

Το 2019 αποδείχθηκε σκληρότερο από το αναμενόμενο για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Ρωσία φέτος θα μειωθούν κατά 2,1% και θα ανέλθουν σε 1,72 εκατομμύρια οχήματα μετά από πτώση 2,3% που κατέγραψε πέρυσι με τις πωλήσεις να έχουν κυμανθεί σε 1,76 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (AEB). Η πρόβλεψη θέτει την αγορά αυτοκινήτων της Ρωσίας σε πτωτική πορεία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρά την άνοδο 2,3% που κατάφεραν να σημειώνουν οι πωλήσεις τον Δεκέμβριο του 2019  με 197.235 μονάδες.

«Το έτος 2019 αποδείχθηκε σκληρότερο από το αναμενόμενο», δήλωσε ο Joerg Schreiber, πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ΕΚΑ) της Ρωσίας η οποία περιλαμβάνει την πλειοψηφία των αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία. Το μέγεθος της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ρωσίας «παραμένει μικρό και χαμηλότερο από το δυναμικό της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΚΑ.

Advertisement
Advertisement

Στην αγορά αυτοκινήτων της Ρωσίας δόθηκε μια πολύ αναγκαία ώθηση το 2018, σημειώνοντας άνοδο 13%. Αλλά η πτώση των πραγματικών εισοδημάτων πυροδότησαν μια επακόλουθη συρρίκνωση της αγοράς. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας, η AvtoVAZ, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της μάρκας Lada, αναμένει επίσης ότι η αγορά αυτοκινήτων θα υποχωρήσει και πάλι το 2020, κυρίως λόγω των μικρών εισοδημάτων των καταναλωτών.

Νικητές οι Γερμανοί κατασκευαστές

Η BMW πάντως παρά την πτώση που σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Ρωσία το 2019 κατάφερε να σημειώσει μεγάλη άνοδο 17% και ακολουθεί η Mercedes-Benz με ποσοστό ανόδου 11% ενώ η Skoda και Renault κατάφεραν να καταγράψουν άνοδο 9% και 6% αντίστοιχα. Η Lada, η κορυφαία μάρκα της Ρωσίας, κατάφερε να καταγράψει οριακή άνοδο 1% όπως επίσης και η Kia ενώ οι πωλήσεις της Hyundai παρέμειναν αμετάβλητες. Αντίθετα οι πωλήσεις της Toyota και της VW σημείωσαν πτώση 5% και 2% αντίστοιχα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται αυστηρότερα πρόστιμα και χειμερινά ελαστικά

Advertisement

Με «όπλα» tablet και… POS εξοπλίζονται οι αστυνομικοί της Τροχαίας!

Ποιο αυτοκίνητο ξεφτίλισε τους ληστές του;