Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δικαστήρια, μετοχές και εξαγορές: Οι νέες περιπέτειες του Elon Musk

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δικαστήρια, μετοχές και εξαγορές: Οι νέες περιπέτειες του Elon Musk

ΝΕΑ

Δικαστήρια, μετοχές και εξαγορές: Οι νέες περιπέτειες του Elon Musk

ΝΕΑ

Είτε με την αποτυχημένη προσφορά για εξαγορά του Twitter είτε με την απόφαση δικαστών για παραπλάνηση των μετόχων της Tesla, o Elon Musk βρίσκεται πάντα στον αφρό της επικαιρότητας. Όχι πάντα για καλό σκοπό.

Advertisement
Advertisement

Είναι προφανές ότι αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες των ημερών μας. Όχι μόνο για τα αναμφισβήτητα επιτεύγματά του όπως η Tesla και η Space X, όσο και για τις παράπλευρες δραστηριότητές του.

Μετά την εμπλοκή της ιδιωτική του ζωής στην δημόσια σφαίρα, η εβδομάδα που πέρασε κύλησε με τον κύριο Musk να εμπλέκεται σε δύο πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Από τη μια ήταν η υπόθεση της πρότασης για την εξαγορά του Twitter η οποία δεν έγινε αποδεκτή. Ο Musk αφού είχε ήδη εξαγοράσει το 9,2% έκανε προσφορά 43 δισ. ευρώ ή 54,20 δολαρίων ανά μετοχή για να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο του Τwitter.

Advertisement
Advertisement

Mετά την ανακοίνωση της προσφοράς, η μετοχή του Twitter ανέβηκε κατά 15% ενώ της Tesla έπεσε κατά 3,7%, με τους μετόχους της δεύτερης να εκτιμούν ότι αυτή η εξαγορά θα επηρεάσει την πορεία της Tesla.

O ίδιος ο Musk σχολιάζοντας ένα tweet που σχολίαζε την απόφαση του ΔΣ του Twitter δήλωσε ότι οι μισθοί του συμβουλίου θα μηδενίζονταν αν έπαιρνε τον έλεγχο, κάτι που θα εξοικονομούσε από την εταιρία κάπου 3 εκατομμύρια τον χρόνο.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή του Τwitter διαπραγματεύεται αυτή εποχή λίγο κάτω από τα 47 δολάρια, αρκετά χαμηλότερα από τα 54,20 δολάρια του Musk. Γι’ αυτό και σε δημοψήφισμα που έκανε στα 80 εκατομμύρια ακόλουθούς του, η απάντηση που πήρε ήταν θετική σχετικά με το αν θα πρέπει να ερωτηθούν οι μέτοχοι και όχι το συμβούλιο για την εξαγορά.

Ο Musk πάντως δεν είναι ο μόνος που κυνηγά το Τwitter μιας και αναμένεται η προσφορά μιας εταιρίας κεφαλαίων, η Thoma Bravo LP η οποία έχει μπει στο παιχνίδι, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της πάνω από 103 δισεκατομμύρια δολάρια.

Advertisement

Η δεύτερη ιστορία στην οποία εμπλέκεται ο Μusk είναι η ανακοίνωση του δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση του tweet του 2018 για πώληση της Tesla με την τιμή της μετοχής στα 420 δολάρια.

Το Reuters αναφέρει ότι τα tweets ήταν «ψευδή και παραπλανητικά», σύμφωνα με καταθέσεις που έγιναν από επενδυτές της Τesla που είχαν κάνει μήνυση στον Musk. To ίδιο δικαστήριο έκρινε ότι έκανε απερίσκεπτα της δηλώσεις αυτές έχοντας επίγνωση ότι δεν είναι αληθείς.

Advertisement

Οι μηνύσεις είχαν γίνει εναντίον του Musk για τα χρήματα που έχασαν μετά την αναταραχή που είχε προκληθεί στην μετοχή της εταιρίας. Η ποινή από την ομαδική αγωγή των μετόχων θα μπορούσαν να φθάσουν σε δισεκατομμύρια δολάρια και θα έπρεπε να καταβληθούν από τον Musk και την Τesla. H τελική εκδίκαση της υπόθεσης θα ξεκινήσει στις 31 Μάϊου στο Σαν Φρανσίσκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πικάντικο ερωτικό τρίγωνο του Elon Musk
Elon Musk: Απέκτησε το 9,2% του Twitter!
Πόσα Tesla θέλει να πουλά ο Elon Musk το 2030;