Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα Kia Ceed

Ελλάδα 4:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα νέα Kia Ceed

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα νέα Kia Ceed

ΝΕΑ

Προτού απομακρύνει την κουκούλα στα ανανεωμένα μοντέλα της οικογένειας Ceed, η Kia μας προσφέρει μια πρώτη γεύση για την εμφάνισή τους.

Advertisement
Advertisement

Λίγες ώρες πριν την επίσημη αποκάλυψη της ανανεωμένης έκδοσης της οικογένειας Kia Ceed, η νοτιοκορεατική εταιρεία δημοσίευσε μιας χαμηλής ποιότητας φωτογραφία όπου απεικονίζεται το Kia Ceed GT Line σε έκδοση hatch και station wagon, αλλά και το ProCeed στην «καυτή» έκδοση GT.

Σχεδιαστικά, τόσο το σπορτίφ πακέτο “GT Line” όσο και η ενδυμασία “GT” διακρίνονται για τα γυαλιστερά μαύρα (glossy black) στιλιστικά στοιχεία, σε προφυλακτήρα και εισαγωγές αέρα.

Τα GT-Line μοντέλα θα ενσωματώνουν και χρωμιωμένες λεπτομέρειες, όταν τα “GT” θα έχουν πιο επιθετική εμφάνιση, χάρη στο εκτενές μαύρο φινίρισμα σε προφυλακτήρα και πλευρικούς καθρέπτες.

Advertisement
Advertisement

Στιλιστικό highlight συνιστά η ανασχεδιασμένη μάσκα, οι ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα και τα πιο αιχμηρά φωτιστικά σώματα, επεμβάσεις που χαρίζουν στην οικογένεια Ceed πιο «επιθετικό» λουκ. Απαρατήρητο επίσης δεν περνά το νέο λογότυπο της μάρκας στο κάτω μέρος του καπό, όπως και οι κόκκινες πινελιές στην έκδοση GT.

Δεδομένου ότι πρόκειται για facelift, δεν αναμένονται αλλαγές κάτω από το καπό. Άλλωστε, οι αλλαγές παραμένουν ακόμα… νωπές με την αντικατάσταση του 1.400αρη τούρμπο των 140 PS με έναν 1.500άρη επίσης υπερτροφοδοτούμενο απόδοσης 160 ίππων. Ο τελευταίος θα ενσωματώνει την τεχνολογία CVVD που ελέγχει τη διάρκεια βύθισης των βαλβίδων για βελτιστοποίηση τόσο της απόδοσης του κινητήρα όσο και της οικονομίας καυσίμου.

Με την ίδια τεχνολογία θα εφοδιάζεται και ο 1.600αρης T-GDi των 204 PS που θα «φορά» και το Ceed GT, ο οποίος θα συνδυάζεται είτε με 6άρι μηχανικό είτε με διπλοσύμπλεκτο αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων.

Advertisement

Τέλος, όπως μαρτυρά η φωτογραφία, το Ceed station wagon θα συνεχίσει να διατίθεται σε plug-in υβριδική έκδοση με βενζινοκινητήρα 1,6 λτ. συνεπικουρούμενο από ηλεκτροκινητήρα 60 PS. Συνδυαστικά παράγονται 141 PS / 265 Nm ροπής, με την αυτονομία να φτάνει τα 60 χλμ.

Το μοναδικό μέλος της οικογένειας που απουσιάζει από τη φωτογραφία είναι το XCeed, το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο Kia Sportage
Kia: Αναβολή για μεγάλο SUV και pick up
Schneider Electric: Η επώνυμη επιλογή στην οικιακή φόρτιση