Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τελευταία σκληροπυρηνική Porsche Boxster

Ελλάδα 14:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η τελευταία σκληροπυρηνική Porsche Boxster

ΝΕΑ

Η τελευταία σκληροπυρηνική Porsche Boxster

ΝΕΑ

H 718 Spyder GT4 RS σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, πριν η Porsche στραφεί στο… ηλεκτρικό μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η νέα 718 Spyder GT4 RS είναι ένα «κύκνειο άσμα» για την οικογένεια σπορ αυτοκινήτων μεσαίου κινητήρα της Porsche, πριν από τη μετάβασή της σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, εντός του 2025.

Η τελευταία έκδοση του 718 -όπως το ξέρουμε- είναι το πιο ισχυρό παράγωγο της Boxster, από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή της, το 1995.

Με ισχύ 493 ίππων, από το εξακύλινδρο σύνολο των 4,0 λίτρων, που βασίζεται στο GT3 και τροφοδοτεί την σκληροπυρηνική 718 Cayman GT4 RS.

Advertisement
Advertisement

Με κόκκινη γραμμή στις 9000 σ.α.λ. και στέλνοντας τα αποθέματά του μέσω ενός «αστραπιαίου» κιβωτίου ταχυτήτων PDK επτά σχέσεων, ωθεί το roadster στα πρώτα 100χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Η Porsche λέει ότι η ανοιχτή οροφή «κάνει τον άκρως υποβλητικό ήχο του κινητήρα, μια ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία», ιδιαίτερα λόγω της τοποθέτησης μιας ελαφριάς σπορ εξάτμισης από ανοξείδωτο χάλυβα και των νέων εισαγωγών αέρα που είναι τοποθετημένες ακριβώς δίπλα στα προσκέφαλα.

Advertisement

Η 718 Spyder GT4 RS είναι οπτικά σχεδόν πανομοιότυπη με την πιο καυτή Cayman, με αεραγωγούς που ανοίγουν, επιθετικά, πρόσθετα ενίσχυσης προς τα κάτω, πλαστικό καπό και φτερά ενισχυμένα με ανθρακονήματα (CFRP) και κλειστό κεντρικό κλείδωμα στους -αγωνιστικού στυλ- τροχούς των 20 ιντσών.

Advertisement

Η διάθεση του εκρηκτικού roadster, που κάνει εντυπωσιακή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας στο Goodwood, θα αρχίσει εντός του μήνα, με τιμή που ξεκινά από περίπου 143.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Porsche αποκάλυψε το Vision 357 Speedster
Porsche 911 GT3 RS: Ιστορικό ρεκόρ με Ελληνοαμερικανό οδηγό
Porsche: Η ηλεκτρική Macan έρχεται, η συμβατική μένει