Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που οδηγούν οι πιο μεσήλικες

Ελλάδα 15:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που οδηγούν οι πιο μεσήλικες

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που οδηγούν οι πιο μεσήλικες

ΝΕΑ

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία οδηγοί επιλέγουν με βάση διαφορετικά κριτήρια όπως η ευκολία στην είσοδο ή η καλή ορατότητα από την θέση του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Για όσους αρέσουν οι λίστες που αφθονούν στο διαδίκτυο, η συγκεκριμένη έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ακόμα και αν αφορά την αγορά της Γερμανίας, δείχνει μία γενικότερη τάση που υπάρχει στην αγορά του αυτοκινήτου.

Στην έρευνα που έκανε η εταιρία Verivox διαπιστώνεται ποια αυτοκίνητα συγκινούν τους μεγαλύτερους σε ηλικία οδηγούς. Τα αυτοκίνητα αυτά δεν είναι προτάσεις για ηλικιωμένους. Αλλά η λίστα δείχνει ποια αυτοκίνητα έχουν οδηγούς με τον υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας.

Τα αυτοκίνητα αυτά έχουν μερικά κοινά γενικά χαρακτηριστικά, όπως η υψηλή και εύκολη είσοδος, η όρθια θέση του καθίσματος και η καλή ορατότητα περιμετρικά του οχήματος. Από τη λίστα (που περιλαμβάνει 100 αυτοκίνητα) είναι προφανές ότι το μερίδιο των SUV μεταξύ των ηλικιωμένων πολιτών είναι σημαντικά υψηλότερο του μέσου όρου.

Advertisement
Advertisement

Για τους συνταξιούχους και τους συνταξιούχους ηλικίας 70 έως 79 ετών, το μερίδιο των SUV στη Γερμανία είναι 60% πάνω από τον μέσο όρο. Για την ηλικιακή ομάδα μεταξύ 18 και 29 ετών, από την άλλη πλευρά, είναι 66% κάτω από τον μέσο όρο. Τα μοντέλα SUV και crossover κυριαρχούν επίσης στο Top 25.

Η Verivox συνόψισε τα στατιστικά στοιχεία για τα 100 αυτοκίνητα με τους γηραιότερους οδηγούς. Στην πράξη πρόκειται για τους οδηγούς που καταγράφονται από τις ασφαλιστικές εταιρίες και όχι για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων. Και ο μέσος όρος ηλικίας δεν είναι τόσο υψηλός. Στην 100ή θέση είναι 45,3 έτη. Στην κορυφή της λίστας, στο νούμερο 1, από την άλλη πλευρά, είναι 60,5 έτη.

Ας δούμε αναλυτικά τον πίνακα με τα 10 αυτοκίνητα που έχουν τους πιο ηλικιωμένους οδηγούς στην Γερμανία.

Κατασκευαστής Μοντέλο Μέση ηλικία οδηγού
MERCEDES-BENZ SLK 57,1
DACIA Sandero 54,9
BMW X1 54,9
VW Tiguan 54,2
NISSAN Qashqai 55,8
BMW X3 55,8
HONDA Jazz 55,0
AUDI Q3 58,0
MERCEDES-BENZ B-Class 58,9
SKODA Yeti 60,5
Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιοι οδηγοί θα χάσουν το δίπλωμά τους για πέντε χρόνια
Τι θα πληρώνουν φθηνότερα οι νέοι αλλά συνετοί οδηγοί;
Ερευνα: Τι περιμένουν από την τεχνολογία οι οδηγοί;

 

Advertisement