Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aεροδυναμική αναβάθμιση από την MSO για την McLaren 570S

Ελλάδα 21:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Aεροδυναμική αναβάθμιση από την MSO για την McLaren 570S

ΝΕΑ

Aεροδυναμική αναβάθμιση από την MSO για την McLaren 570S

ΝΕΑ

Το τμήμα ειδικών εκδόσεων MSO της McLaren παρουσίασε ένα πακέτο αεροδυναμικής αναβάθμισης για τις 570S και 570S Spider το οποίο αυξάνει την κάθετη δύναμη.

Advertisement
Advertisement

Η αεροδυναμική αποτελεί ένα από τα μεγάλα όπλα κάθε αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων καθώς συμβάλει σημαντικά στην σταθερότητα και την δυναμική συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες. Η αεροδυναμικά παραγόμενη κάθετη δύναμη είναι ότι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κάποιος καθώς προσφέρει την απαιτούμενη για την δημιουργία πρόσφυσης κάθετη πίεση στους τροχούς χωρίς όμως αρνητικές επιπτώσεις στο βάρος και την αδράνεια.

Με βάση αυτό το δεδομένο η McLaren μέσω του τμήματος MSO δημιούργησε ένα πακέτο αναβάθμισης της κάθετης αεροδυναμικής δύναμης για τα μοντέλα της σειράς Sport Series, την 570S Coupe και Spider.

Advertisement
Advertisement

Το πακέτο αποτελείται από μια ανθρακονημάτινη αεροτομή με αλουμινένιες βάσεις καθώς και οδηγούς για το πάτωμα του αυτοκινήτου οι οποίοι διαμορφώνουν την ροή του αέρα που περνά κάτω από το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την MSO το πακέτο προσφέρει 75 κιλά επιπλέον κάθετης δύναμης κάτι που ίσως να μην έχει σημαντικό αντίκτυπο στο δρόμο αλλά σίγουρα θα εκτιμηθεί από όσους χρησιμοποιούν την 570S στην πίστα.

Πάντως δεν πρόκειται για μια φθηνή βελτίωση καθώς το κόστος του πακέτου ξεπερνά τα 10.000 ευρώ χωρίς μάλιστα το κόστος για την τοποθέτηση η οποία διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες.