Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

50 χρόνια Porsche Design με special παρουσιάσεις

Ελλάδα 2:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

50 χρόνια Porsche Design με special παρουσιάσεις

ΝΕΑ

50 χρόνια Porsche Design με special παρουσιάσεις

ΝΕΑ

Το τμήμα Porsche Design ξεκίνησε να λειτουργεί το 1972 και για τα 50 του χρόνια, η μητρική εταιρεία ετοίμασε μια εντυπωσιακή παρουσίαση.

Advertisement
Advertisement

Με αφορμή την επέτειο των 50 ετών από την ίδρυση του τμήματος Porsche Design, η εταιρεία παρουσιάζει μια πλήρως αποκατεστημένη 911 του 1972.

Η Porsche από το 1972 έχει ένα ξεχωριστό τμήμα που ασχολείται με κάθε είδους αντικείμενο που μπορεί να ενδιαφέρει ένα ευρύτερο κοινό. Από ρολόγια και γυαλιά ηλίου, έως μαγειρικά σκεύη, ασύρματα ηχεία, όργανα γυμναστικής και ρούχα. Φέτος λοιπόν που το τμήμα αυτό της εταιρείας συμπληρώνει 50 χρόνια, η Porsche θέλησε να κάνει κάτι special στο πλαίσιο της επετείου αυτής.

Η παρουσίαση της σύγχρονης 911 Targa GTS σε μια νέα έκδοση που λέγεται «Edition 50Y Porsche Design», έρχεται να πλαισιωθεί από μια πλήρως ανακατασκευασμένη 911 Targa του 1972 (συνομήλικη του Τμήματος που γιορτάζει μισό αιώνα). Οι εργασίες στην Targa πρώτης γενιάς, πραγματοποιήθηκαν από το τμήμα Porsche Classic και διήρκησαν δύο χρόνια αλλά το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό.

Advertisement
Advertisement

Η 911 Τ 2.4 Targa χρειαζόταν αρκετή δουλειά για να επανέλθει στη μεγαλειώδη αρχική της μορφή, κάτι που επιτεύχθηκε όμως και με το παραπάνω. Ο κινητήρας λύθηκε και ανακατασκευάστηκε προκειμένου να έχει την αίγλη αλλά και την απόδοση του παρελθόντος. Έτσι λοιπόν, η απόδοση του κινητήρα μετά και τις «περιφερειακές» επεμβάσεις που τον αναβάθμισαν σε «S», έχει φτάσει τους 187 ίππους με σύστημα μηχανικού ψεκασμού καυσίμου.

Το αυτοκίνητο έχει τον ίδιο χρωματικό συνδυασμό με τη νέα 911 Targa με την οποία παρουσιάστηκαν μαζί- ενώ αμφότερα τα μοντέλα, έχουν αισθητική συγγένεια με το «Chronograph I» που σχεδίασε η Porsche το 1972. Τώρα αναφορικά με τη νέα 911 Targa, είναι η έκδοση με τον επίπεδο εξακύλινδρο turbo που αποδίδει 480 ίππους, που μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα είναι 308 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η Porsche προτίθεται να κατασκευάσει μόνο 750 από αυτά και το καθένα θα κοστίζει 173.326 ευρώ- 21.131 ευρώ περισσότερα από την τυπική 911 Targa GTS στη Βρετανία. «Με τη βοήθεια του νέου προγράμματος Special Wishes της εταιρείας, μπορέσαμε να υλοποιήσουμε την ιδέα ενός μοναδικού ζεύγους οχημάτων», είπε για τη συγκεκριμένη περίσταση η επικεφαλής του τμήματος Porsche Classic, Ulrike Lutz.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche Cayenne: Νέα Platinum Edition
Αυτές είναι οι 5 πιο ακριβές Porsche στον κόσμο
Ίσως η πιο εντυπωσιακή 911 είναι της TopCar

 

Advertisement