Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ίσως η πιο εντυπωσιακή 911 είναι της TopCar

Ελλάδα 17:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ίσως η πιο εντυπωσιακή 911 είναι της TopCar

ΝΕΑ

Ίσως η πιο εντυπωσιακή 911 είναι της TopCar

ΝΕΑ

Η TopCar είχε ανακοινώσει το 2021 ότι θα κατασκευάσει 13 μονάδες της Porsche 992 Stinger GTR Limited Carbon Edition με αμάξωμα από ανθρακόνημα.

Advertisement
Advertisement

Η βελτιωτική εταιρεία από τη Ρωσία, αποκάλυψε μία από τις 13 Porsche 992 Stinger GTR Limited Carbon Edition σε απόχρωση του καφέ στο ανθρακόνημα.

Το Stinger GTR της TopCar, είναι η 911 με το περισσότερο ανθρακόνημα στον κόσμο, καθώς όλες οι εξωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένες από αυτό το εξωτικό υλικό. Το «σετ» περιλαμβάνει 84 εξαρτήματα που αντικαθιστούν κάθε πάνελ από την εργοστασιακή 911, εκτός από τις μονάδες φωτισμού και τις γυάλινες επιφάνειες.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα μέρη είναι κατασκευασμένα από τέσσερις στρώσεις ανθρακονήματος και σε αυτή την περίπτωση που έχουμε στις φωτογραφίες, βάφονται σε σοκολατί χρώμα που δίνειτστο μοντέλο πραγματικά μοναδική εμφάνιση. Η βασική μετατροπή κοστίζει 100.000 € ενώ η επιλογή χρώματος για τις επιφάνειες από ανθρακόνημα, προσθέτει άλλα 25 χιλιάρικα στο λογαριασμό. Η απόχρωση του καφέ έχει χρησιμοποιηθεί στα περισσότερα πάνελ του αμαξώματος, αφήνοντας μόνο ορισμένα σε «γυμνό ανθρακόνημα» για διχρωμία.

Από το αυτοκίνητο των φωτογραφιών, έξτρα είναι για την TopCar η εξάτμιση της Kline που κοστίζει 13.935 ευρώ αλλά και οι εντυπωσιακές ζάντες 21 ιντσών εμπρός και 22 ιντσών πίσω- που δεν διευκρινίζεται αλλά σίγουρα θα έχουν ένα κόστος «από άλλο πλανήτη». Στο εσωτερικό οι νέες επενδύσεις σε μαύρο και καφέ δέρμα, που περιλαμβάνουν όλες τις επιφάνειες, προσθέτουν άλλα 35.000 ευρώ στο σύνολο. Φυσικά, όλα τα παραπάνω, πρέπει να θεωρούνται ως επιπλέον κόστος πάνω σε αυτό του αυτοκινήτου που έχει χρησιμοποιηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε μία από τις 13 μονάδες του Stinger GTR Limited Carbon Edition της TopCar, θα κοστίζει υπερδιπλάσια χρήματα σε σύγκριση με μια ολοκαίνουργια Porsche 911 Turbo S που ξεκινά από 180.000 ευρώ στις ΗΠΑ. Αξίζει να αναφέρουμε πως η TopCar δεν έχει κάνει τίποτα στον κινητήρα του αυτοκινήτου, αφήνοντας σε stock μορφή τον twin-turbo των 3,8 λίτρων 6κύινδρο boxer να αποδίδει 650 ίππους και 800 Nm ροπής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Porsche Panamera της TopCar
Εμφύλιος: Πισωκίνητες 911 GT3 και 911 GT2 RS εναντίον τετρακίνητης 911 Turbo S (+video)
Η Porsche που σε… ανατριχιάζει (video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement